Hagegjerdet oppe

Da er gjerdet endelig satt opp og det tok sin tid. Ting går litt seint i den brasilianske varmen. Det virker ikke som jeg helt klarer å venne meg til varmen her, spesielt når det er midt på dagen. Jeg må alltid gjøre ting veldig tidlig. Jeg våkner ofte ved 5- 6 tiden uansett så jeg driver ofte ute et par timer før jeg går og gjør noe annet når sola skinner på det sterkeste. Det er litt ille å innrømme det, men det var hovedsakelig kona og svigermor som gjorde det meste av jobben med å sette opp gjerdet. Jeg vet ikke hvor de får energien fra, men de har aldri tid til å vente på meg. Jeg hadde også kink i ryggen ei ukes tid, men den unnskyldningen trodde de ikke på selv om det var sant. De pålene gjerde er festet på hentet vi gratis fra et byggeprosjekt i nabobyen. De stolpene skal visstnok holde vær og vind. Man må også bruke et spesielt tremateriale som termitter ikke spiser. De har gått løs på dørbladene inne i huset flere ganger, men jeg har gift liggende klar når de kommer.

Stolpene er nylakkerte og støpt i bakken så de ikke skal flytte seg. Nettingen ble slått på av min bedre halvdel og moren hennes. De spikret også på plankene som er satt rundt oven- og nedentil på gjerde for å pynte opp, og å stramme opp stolpene og nettingen. Jeg betalte ihvertfall nok for plankene som kostet 1100reais. Egentlig fryktelig dyrt for så få løpemeter med plank. Treverk er dyrt nedi her.

Jeg tok på meg lakkeringen. Den gjorde jeg tidlig på morgenen før sola brenner som verst. Jeg må si jeg ble imponert av byggekunnskapene til kona og moren. De snekret til og med en port på gjerdet og fikset både hengslene og låsen. Min bedre halvdel er nok mer hendig av seg enn jeg er, selv om det er litt tungt å innse. Bygge eller fikse på ting er vel egentlig er manneoppgave. Her er det motsatt. Brasilianere er kanskje litt mere nevenyttige av seg en nordmenn i utgangspunktet De har litt dårligere råd og det å kjøpe nytt hele tiden er nok en luksus mange av dem ikke har. Jeg tok nok et riktig konevalg.

Hele poenget med gjerdet er å unngå at folk kommer og stjeler frukt og grønnsakene i hagen. Jeg har ikke så mye av grønnsaker enda, men det kommer i fremtiden. Dere husker kanskje artikkelen for en uke siden der en leieboer hadde stjelt bananene mine? Nå som gjerdet er oppe får ihvertfall de stå i fred.

Her er en link til forrige artikkel om bananene mine som ble stjelt : https://brasilbloggen.com/2021/08/02/stjeling-av-frukt/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: