Stjeling av frukt

Det har tydeligvis vært noen i hagen min og stjelt frukt. Det er ikke kun jeg som bor på tomten, men også noen leieboere som tydeligvis synes det er greit å stikke av med frukten min når jeg ikke er hjemme. De hadde faktisk tatt med seg ei hel bananklyse. Da må man ta affære så da har jeg kjøpt inn materiell de siste dagene til å sette opp et gjerde. Det er mange som tror materialer er billig i Brasil, men det gjelder ihvertfall ikke treverk. Tusenlappene flyr fort når man skal bygge noe. Jeg brydde meg egentlig ikke så mye om selve frukten, men synes de kunne spurt først. Brasilianere er ikke så kjent for sånt, men har lett for å ta seg litt for mye til rette.

Vi har nettopp begynt med gjerde prosjektet så får vi se hvordan det går. Det var mye mer jobb enn jeg trodde. Jeg måtte grave å støpe ned staurene dypt i bakken. Det å grave i denne steinrøysa av en tomt er en tung jobb. Heldigvis hadde jeg godt verktøy, altså et jernspett som gjorde mye av jobben. Jeg gjorde jobben en dag det var litt duskregn og overskyet og selv om svetten rant kom jeg i mål tilslutt. Jeg fikk en del vannblemmer på hendene, men litt skal det koste å drive med hagearbeid.

Matjorda ble rask spredd utover tomta. Alt gresset etter lukinga ble liggende i en egen haug så det blir god matjord i fremtiden.

Det var kona og svigermor som ryddet tomta for gress og luking så den jobben slapp jeg unna. Matjorda jeg hadde komposert fra matrester og hestemøkk i en egen haug på tomta ble også spredd utover av flinke damer. De bananene som hang igjen i trærne tok jeg ned og plasserte de i leiligheten vår. De var veldig grønne, men de modnes nok etterhvert når de blir liggende inne.

Etter hagejobben var det tid for mat. Jeg bor ikke så langt unna et lite fiskeri, og svigermor har jobbet for eieren av stedet. Hun har strøjobber overalt, og kjenner flere folk enn meg. Skal ikke så mye til heller, jeg er av den usosiale typen. Uansett fikk hun en avtale med han at hun kunne komme når det måtte passe for å hente svære fiskehoder som blir kastet uansett. Det er mye mat på et sånt stort hode, og så lenge jobben min ikke er å lage selve maten, men å bære hodene hjem i en svær søppelsekk så ble jo det en veldig god deal for min egendel. Selve gjerdet ble vi langt ifra ferdig med, men jeg tipper det er satt opp om ei ukes tid. Såsant arbeidslysten holder seg vel og merke. Jeg har lett for å bli litt lat i sola.

Reklame

En tanke om “Stjeling av frukt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: