Pai Vitorio – For en naturopplevelse

Byen jeg bor i, Armação dos Búzios, har flere turistattraksjoner. En av dem er et sted som heter Pai Vitorio. Jeg har aldri sett stedet før, men det skal visstnok være flott natur der. Det skal også være lett å ta fine utsiktsbilder der ettersom stedet ligger på et lite fjell, omkranset med hav og strand. Etter og ha bodd og reist til denne byen i snart 10år mente kona det var på tide at vi snart burde ta en tur for å se stedet. Jeg måtte si meg enig.

Det var enkelt å komme seg dit, ihvertfall hvis man kjører etter google maps. Stedet lå like ved Rasa sentrum, et sted jeg har besøkt flere ganger. Selve veien til Pai Vitoria var kanskje ikke av den mest moderne. Kjøre etter en jordvei er en opplevelse det også, spesielt etter det har regnet. Med tålmodighet bak rattet kjørte vi oss ikke fast en eneste gang. Veien gikk helt fram til turistattraksjonen Pai Vitorio.

En gammel fiskebåt. Krabben som henger foran er død.

Det var en del turister der når vi kom frem. Litt rart egentlig, det er lavsesong og pandemi. Det stoppet tydeligvis ikke disse folka. De fleste var brasilianere. Noen fisket, andre gikk rundt på de flere stiene på fjellet, og de resterende satt på en av de flotte strendene og drakk øl. Jeg og kona derimot gikk rundt og knipset bilder. Dette stedet var vakkert. Det er nesten en skam at jeg ikke har tatt turen før. Jeg testet badevannet, men det var altfor kaldt på denne årstiden. Det blåste kaldt i lufta også, men sola tittet frem etterhvert. Den varmer ikke så veldig på denne tiden av året.

Utsiktsbildet tatt på toppen av fjellet.
Det blir vakre bilder fra høyden.

Etter litt tid på stranda var det tid for å bestige fjellet. Var ganske enkelt å komme seg på toppen, men å stå i høyden i sterk vind derimot var noe verre. Jeg var redd at jeg skulle blåse til havs en periode, men da måtte det isåfall være full storm. Jeg veier fortsatt rundt 100kg. Jeg gikk litt bortetter stien når jeg nådde toppen, men jeg ble altfor skjelven i beina til å fortsette. Stien gikk helt i kanten på berget, og når det er metervis ned til havet og steiner i bunnen ble det litt for mye for en voksen mann med høydeskrekk. Kona derimot lider ikke av det samme, men var for sliten til å fortsette. Det ble flotte utsiktsbilder fra stedet når vi snudde og gikk tilbake. Vi kommer nok til å besøke dette stedet flere ganger.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: