Tømming av kompost

Jeg har vel nevnt i et innlegg tidligere at det ofte går hester rundt omkring her jeg bor. I det siste har det stått to stykker på den ene ubebygde tomta rett ovenfor boligen min i flere dager og spist opp mye av gresset på stedet. Det betyr at de har lagt igjen mye fersk hestemøkk som jeg startet dagen med å plukke opp i bøtter. Jeg ble ikke ferdig med å ta opp alt. Når jeg gjør sånne ting gjør jeg det før folk står opp. Når jeg hører de første bilene starter opp sier jeg meg ferdig. Jeg vil ikke bli sett på han raringen som går og plukker møkk.

Etter jeg fikk møkka i en haug i hagen så bestemte jeg meg for å tømme hele kompostbingen på samme sted. Det har luktet forferdelig fra den lenge og jeg orker ikke ha denne lukta rett foran huset. Den har vært fylt opp med masse larver også som har krypet foran inngangsdøra og den støpte flislagte plattingen min, til stor begeistring for småfuglene i gata. De har ivrig kommet og spist de opp tidlig på morgenen. Jeg synes denne komposteringen er ganske grisete og selv om jorda ikke er ferdig bestemte jeg meg for å tømme dunken og flytte den til selve hagen. Når jeg begynte var det umulig å telle alle de hvite larvene som kravlet rundt i den halvferdige kompostbingen, og stanken fra halvråtten mat fikk meg nesten til å kaste opp mellom spatakene. Jeg nektet uansett å gi meg og etter et par trillebårer var jeg ferdig. Jeg fikk også halvveis tømt den andre komposten jeg har, men den var det hverken larver eller vond lukt fra. Kanskje fordi det sjeldnere blir kastet matrester i den? Den står også på et mye varmere sted så kanskje derfor ikke larver overlever der.

Jeg fikk alt i en egen haug tilslutt rundt det ene banantreet mitt. Jeg har også tømt bøttevis med fersk hestemøkk på samme sted og jeg plasserte komposten der. Da blir stanken langt unna huset og det blir også kortere vei og kaste ferdig komposert jord i selve grønnsakshagen som jeg forøvrig aldri blir ferdig med. Dette banantreet har stått der utrolig lenge uten å ha gitt meg noen ting. De andre har gitt meg bananer flere ganger imellomtiden. Jeg håper nå som den har fått litt næringsrik jord rundt stammen at den vil snart gi fra seg de første fruktene.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: