Folketomt i Buzios sentrum

Jeg hadde noen små ærend jeg måtte gjøre idag, og ofte må man da til Buzios sentrum for å fikse de. Jeg skulle bare innom bl.a en bank for å ta ut penger. Bankkortene mine har blitt kopiert så mange ganger nedi her så jeg velger å bare bruke kontanter. De gangene de har blitt kopiert har jeg alltid fått tilbake pengene fra Dnb uansett hvor mye de har klart å tappe kontoen for. Problemet er at det tar flere måneder å få et kort sendt ned hit etter at jeg sperrer det. Da er det er fint lite triks å bare bruke kontanter og ta ut pengene man bruker for et par uker frem i tid. Det må jeg som nevnt til sentrum av Buzios for å gjøre.

Det er lett å komme seg dit. Jeg hoppet på en minibuss utenfor huset mitt som frakter folk frem og tilbake til diverse steder i byen for en billig penge. Koster ikke mer en 3.50 real. Jeg hoppet av i sentrum og de gangene jeg tar turen hit bruker jeg ofte å gå litt rundt i byen for å titte. Det er vakkert her og jeg burde egentlig tatt turen litt oftere. Kona var ikke med denne dagen så jeg ble tuslende rundt alene. Helt greit det også noenganger. Da slipper jeg å stikke innom disse forferdelige kjedelige klessbutikkene byen har så mange av. Byen var forferdelig folketom. Denne pandemien har nesten gjort hele stedet til en spøkelsesby. Det er ikke høysesong nå, men så lite folk har jeg aldri opplevd mitt i sentrum. Det var kanskje litt tidlig på dagen. Litt etter klokka 12, men med tanke på at det var Fredag synes jeg det var urovekkende lite mennesker i byen.

Hver gang jeg er i byen må jeg selvfølgelig stikke ned på stranden en tur for å ta et par bilder og en rask dukkert, noe jeg også gjorde denne dagen. Det sto en fisker der også som fisket med et nett han kastet uti vannet for hånd. Jeg synes det var en merkelig fiskemåte, men han hadde tatt en del småfisk. Jeg slo av en liten prat med han og spurte pent om å få ta et bilde. Såklart, sa han, men selv så var han ikke så interessert å være med på fotograferingen. Han gikk litt unna når jeg tok bildet. Fiskenettet og fisken fikk jeg ihvertfall lov til å ta bilde av, og beina og sandalene av mannen.

Etter en stund på stranden ble det fryktelig varmt. Det lå på bortimot 30varmegrader i sola. Ganske varmt til denne årstiden å være. Det er tross alt vinter her nå. Jeg gikk til selve parken i Buzios sentrum for å kjøpe noe avkjølende drikke. Det ble kun vann selv om det var Fredag. Fellesparken man kan sitte i var tydeligvis under renovering. Alle benkene var fjernet. Planen var å slappe av der en stund, men det ble det ikke noe av. Parkens navn er Praça Santos Dumont, og er et flott sted til vanlig. Jeg får ta turen tilbake når stedet er ferdig pyntet opp.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: