Inn i jungelen etter matjord

Svigermor, jeg og kona har brukt litt tid i hagen i det siste. Det er litt kjøligere på denne tiden av året og da er det greit å ta unna litt etterlengted vedlikehold i hagen. Gress og annet har lett for å vokse som det selv vil når varmen står på som verst, og temperaturen kan være høy i lange perioder i Brasil. Heldigvis kom regnet og det har vært overskyet en stund så denne tiden har vi brukt til å rydde hele tomta. Til og med parkeringsplassen fikk en runde med luking. Jeg vet ikke helt hvordan ugress klarer å gro på denne parkeringsplassen som har et tykt lag meg grus over seg. Jeg la også tykk plastikk i bunnen når jeg la grus over området, men tydeligvis klarer gresset fortsatt å finne sin vei. Ganske irriterende.

Vi har også satt i gang et lite hageprosjekt der planen er å plante forskjellige grønnsaker, En liten grønnsakshage rett og slett. Jorda er ikke av den beste, men svigermor viste råd. Hun stakk inn i jungelen med ei trillebår for å hente god matjord der. Det orka ikke jeg. Da foretrekker jeg heller å kjøpe jorda, men hun mente vel idéen hennes var bedre. Greit for min del. Jeg gikk ikke inn i bushen blant slanger og skorpioner for å fylle opp trillebårer med matjord. Jeg nekta selvfølgelig ikke henne det når jeg ønsket henne en god tur. Jeg hjalp uansett til med å spre matjorda over min forhåpentligvis fremtidige grønnsakshage.

Vi ble langt fra ferdig med prosjektet og jeg trenger nok mye mer matjord for å få området dyrkbart. Det meste vokser i Brasil så det blir gøy når vi endelig får noen planter i jorda. Hva vi skal plante vet vi ikke enda.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: