Nabolaget Itaipava

Nabolaget Itaipava skal visstnok være et av de bedre nabolagene i Petrópolis ifølge Ubersjåføren som kjørte oss rundt for å titte på leiligheter i gårsdagen. Jeg leste litt på nettet om stedet og jeg tror sannelig mannen visste hva han snakket om. Det står skrevet mye positivt om stedet ihvertfall. Det er et godt stykke dit fra sentrum der jeg og kona holder til. Vi bestemte oss for å ta buss pga å spare inn litt penger. Det er tross alt litt billigere enn å ha en person til å kjøre oss rundt, selv om Uber forholdsvis er ganske billig.

Turen til nabolaget tok lengre tid en jeg trodde og vi måtte i tillegg bytte buss i et annet nabolag. Det gikk forsåvidt greit, men jeg synes nabolaget lå litt vel usentralt til og litt vel langt unna sentrum. Når vi endelig kom frem var det er vakkert sted, men man må nok ha tilgang på egen bil skal man bo her. Fjellene rundt området gjorde stedet helt eventyrlig vakkert og imotsetning til mange andre steder i Brasil var det ikke hundrevis av små hus oppetter de bratte fjellene som ødela utsikten og naturen. Ofte er det mange fattige som bosetter seg på sånne bratte fjell og bakker og etter nok folk har bosatt seg ulovlig har det blitt en favela. Her derimot virker det veldig fredelig.

Det var et flott lite kjøpesenter i sentrum av nabolaget også, men ingenting var oppe der enda. Vi var nok litt for tidlig ute så vi brukte tiden på å bli litt kjent med stedet. Jeg synes stedet virket litt i minste laget. Det følte som om jeg gikk rundt i en fredelig liten landsby, og det var lite her som minte meg om en by med flere hundre tusen innbyggere som Petrópolis faktisk har. Jeg sjekket på internett og det skal være et vakkert slott her i nærheten også, men det fant jeg ikke igjen. Når man ikke har tilgang til bil, men tar den tungvinne måten, altså bruker buss som fremkomstmiddel er det litt verre å komme seg på nye steder. Uansett var det fint i sentrum så skal ikke klage. Etter at ting begynte å åpne var det tid for mat.

Den tok vi på et lite sted jeg ikke helt husker navnet på. Det ble også en øl til maten, og ettersom jeg er i nabolaget Itaipava burde jeg vel strengt tatt bestilt en øl med samme navn. Det ble derimot en Bohemia. Jeg merker det har blitt litt mye alkohol de siste ukene, men man får hoppe på vannvogna når man er hjemme igjen i Buzios. Jeg tror vi legger flytteplanene på vent også. Både jeg og kona ble litt usikre på hvor i Petrópolis vi eventuelt skal flytte til i framtiden. Nabolaget Itaipava ga meg en god følelse så det er ikke umulig at det blir et tomtekjøp her etterhvert. Dette blir også den siste artikkelen som blir skrevet om denne turen. Jeg og kona har vært på farta i litt over 2 måneder og det har virkelig vært mange flotte opplevelser. Nå er det snart på tide å reise hjem å planlegge neste tur. Hvor den ferden går er det ingen som vet.

Det er ikke første gangen jeg besøker denne fjellbyen, og for de som vil lese mer om Petrópolis kan klikke innom denne linken : https://brasilbloggen.com/category/petropolis/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: