Backpackingturen oppsummering

Jeg kommer nok helt sikkert til å legge ut på flere sånne turer, og jeg og kona har allerede planlagt neste reise. Den turen blir nok litt bedre gjennomtenkt enn denne. Planen når vi dro var å være i Paraty, den første strandbyen vi besøkte et par uker, men jeg klarte å overtale kona mi til å reise videre og videre og turen endte opp å vare i overkant av 2 måneder.

Ettersom reisen endte opp med å vare så lenge måtte vi jo selvfølgelig kjøpe mer og mer klær på de forskjellige stedene vi dro til. Hadde vi planlagt litt bedre hadde vi sluppet det. Det er uansett behagelig å reise med lett bag for så å fylle på litt senere.

Jeg synes det nesten blir umulig å velge ut et favorittsted når de fleste av stedene ga et godt inntrykk, men Curitiba var nok kanskje byen der alt klaffet best. Perfekt overnattingssted, etter vi fikk byttet vel og merke, og en utrolig vakker storby. Dagene virkelig fløy av gårde på det stedet. Det dyreste stedet var forøvrig fjellbyen Gramado, men var helt klart verdt å ta turen innom. Vakkert sted.

Jeg er litt usikker på hvor mye penger det alt i alt gikk på turen. Sovestedene per natt ble nok liggende på rundt 100 reais. Billig med andre ord, men vi dro også på lavsesong og det var som kjent koronaviruset som sikkert gjorde mange av prisene lave. Vi dro forøvrig før de muterte virusene kom til landet, noe jeg har måttet påpeke til noen lesere som ble fornærmet fordi vi ikke holdt oss hjemme. Vi var også flinke til å holde avstand, bruke maske, sprite hender og ikke sosialisere oss alt for mye. Sistnevnte er enkelt for meg, pandemi eller ikke. Jeg er ikke av den sosiale typen. Vi brukte nok mer per dag i perioder på restauranter enn vi brukte på sovesteder. Men vi spiste også ute et par ganger daglig ganske ofte. Litt vel mye alkohol noen dager ble det også, som også gjorde sitt til at turen ble dyrere enn den kunne blitt. Vekta har økt betraktelig på reisen, men vi har ihvertfall levd utrolig godt en periode. Jeg tror nok jeg kan takke all junkfoodmaten for det. Det er litt for lett noenganger å ta en burger eller en fritert pastel brasilianere er så gode på når sulten kommer snikende. Ikke koster det all verden heller. Vi dro kun med buss for å komme oss til byene, og i byene tok vi Uber. Det ble noen kroner i fremkomstmiddel også.

Vi besøkte alt i alt 5 forskjellige delstater : Parana, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Santa Catarina og Rio Grande do Sul.

Her kommer en liste over alle byene vi besøkte, og en link til innleggene fra stedene.

Paraty : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/paraty/

Ubatuba : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/ubatuba/

Sao Paulo : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/sao-paulo/

Curitiba : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/curitiba/

Foz do Iguaçu : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/foz-do-iguacu/

Joinville : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/joinville/

Gramado : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/gramado/

Florianópolis : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/florianopolis/

Petropolis : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/petropolis/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: