Endelig fremme i Petrópolis

Nettopp gjort unna den lengste bussturen til nå. Florianopolis til São Paulo som tok 12 timer. 1times venting på stajonen i São Paulo før vi tok neste buss til Rio de Janeiro. Den tok 6 timer. Vi trengte ikke vente mer en 3minuter på busstasjonen i Rio før vi tok neste buss til Petrópolis som tok 2timer. Hele bussturen tok totalt 23timer og du verden hvor deilig det var å endelig få strekke på beina på busstasjonen i Petrópolis. Det var 17grader og den friske fjellukta etter at regnet hadde lagt seg ga meg en helt ny energi. Det var på stasjonen jeg tok min første kaffekopp på nesten et døgn og den smakte. Jeg passet meg for både kaffe og søppelmat på hele turen for å unngå magetrøbbel. Taktikken fungerte, men har vært sugen på en kaffekopp i timesvis.

Hotellet vi checket inn på var en gedigen skuffelse. Vi betale 600real for 4 netter og tror nok dette hotellrommet er noe av det verste jeg noengang har ligget på. Møkkete, gammelt, og senga var bare helt fryktinngytende å se på. Jeg måtte ut for å kjøpe nye laken for å tørre å ligge på den. Kranen på badet var lekk og dusjhjørnet kom jeg meg nesten ikke inn i. Jeg dusja med sandalene på pga møkkete gulv. Sluket var løst og hele badet var generelt møkkete. Håndklærne vi fikk utdelt var ikke hvite lengre, men brunaktige. Det eneste positive med sovestedet var såpestykkene vi fikk utdelt , som heldigvis hadde plastikk rundt seg. 4 netter i dette hølet blir vanskelig å komme gjennom.

Vi ringte og klagde på vannkrana. Høre på ei dryppende kran er jo rene torturen. Det var vist ikke noe de kunne gjøre med det, den hadde bare vært sånn lenge. Javel, så bra tenkte vi og kunne ihvertfall glede oss over at det ikke er oss som må betale vannregninga.

Det begynte å regne forferdelig første kvelden også og håper ihvertfall været blir forbedret de neste dagene. Det lover egentlig ikke godt. Det er spådd regn en god stund frem i tid. Vi skulle nok ha sjekka værmeldinga før vi dro. Det er heller ikke noe stas å sitte inne på dette lugubre hotellrommet heller. Vi startet første kveld med noen par kalde for å drukne sorgene i regnværet, i håp om bedre tider.

Reklame

4 kommentarer om “Endelig fremme i Petrópolis

  1. Joda, ser den. Men reiser man på et stramt budsjett må man finne billige sovesteder. Vi har betalt mindre for overnattingssteder på turen og fått mye bedre standard enn dette,

   Liker

 1. Så sant det ikke er veldig forskjellig fra her i Mexico, er det ikke mange pesoser i forskjell mellom et helt j…. hotellrom, og et «mas o menos» hotellrom. Jeg hadde et lite arbeidsuhell en gang jeg reiste fra Paris til CDMX da jeg kom i skade for å bestille et hotelrom hvor det var masse prostituerte utenfor. Det var veldig billig! Vi bare fant et annet hotell som var dobbelt så dyrt, men forskjellen var ikke mer enn 125 kroner natten. Altså 250 kroner. Min erfaring herfra Mexico er at hotelrommet minst må koste 250 kroner. Muligens er det dyrere i Brasil.

  Likt av 1 person

  1. Endte opp på et sånn billighotell i Rio for mange år siden der det var populært å ta med prostituerte. Jeg sovnet faktisk tilslutt etter å ha byttet laknene og låst døra. Forferdelig sted. Denne turen fant vi mange steder som lå på under 100 reais per natt. Under 200 kr. Realen er utrolig svak så det koster snart ingenting å reise. Nå reiser jeg alltid på lavsesong i tillegg, På høysesong dobler prisene seg mange ganger. Mexico er et sted jeg har lyst til å besøke. Hva slags budsjett bør man ha for å feriere der en måned eller 2?

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: