Reise til Petrópolis

Da er det dags for å si farvel til Florianópolis og atter en gang pakke ned baggene, rydde sovestedet, checke ut av hotellet å reise videre. Vi skal denne gangen på en veldig lang busstur, den lengste til nå på turen, og jeg merker kroppen begynner å bli litt sliten av reisinga. Jeg vet jeg blir mer sliten når vi endelig er kommet frem.

Det verste er jo som nevnt tidligere all ventinga når man reiser sånn. Man venter på bussen , i bussen, på busstasjonene før man endelig kommer frem på neste sovested. Skal uansett bli gøy å se Petrópolis igjen. Byen vi besøkte for lenge siden på en annen tur. Det blir også siste stopp på turen før vi reiser hjem, men til gjengjeld skal vi være der noe lengre. Først må vi til São Paulo for å ta neste buss videre til Rio de janeiro, for så deretter igjen ta buss fra Rio til fjellbyen Petrópolis. Vi hadde egentlig planlagt å stoppe på flere steder på veien dit, men vi forandret planene, noe vi har gjort flere ganger på turen. Det har egentlig vært gleden av å reise sånn også. Planlegge underveis og ta ting litt på sparket. Grunnen til at vi bestemte oss for å reise rett til Petrópolis, og ikke stoppe noe på den lange veien er rett og slett prisen på sovestedene. Vi dro i starten av September og nå er vi i starten av November og vi har vært på farten i 2måneder. Nærmere Desember og høysesong man kommer, dyrere blir overnattingene. I starten fant vi lett priser til under 100 real per natt, nå sliter vi med å finne priser til under 200real.

Vi ble bare 3 netter i Florianópolis og jeg kunne virkelig tenkt meg å ha noen flere dager i denne byen. Det er nok mange vakre strender vi ikke har sett, men man kan alltids ta en tur senere også.

Vi sier også adjø til Innbox hotell & hostel, et hipt sovested som er en blanding av Hostel og hotell, derav navnet. Leiligheten vi sov på var flott. Billig var det også, men det mest imponerende med sovestedet var de positive og hjelpsomme folka som jobbet der. Vi følte oss velkomne med en gang og jeg kan varmt anbefale stedet.

Vi måtte fylle ut et covid skjema, måle tempen og som alltid fikk vi utdelt alkohol ved inngangadøra for å vaske hendene før vi gikk inn på busstasjonen i Florianópolis. Vi betalte 190 real for en billet til São Paulo. Vi må selvfølgelig kjøpe ny billett der for å komme oss videre. Vi brukte selskapet Catarinense. Vi bestilte litt mat på buffén inne på stasjonen for å overleve den lange turen. Kona ble flau fordi jeg spiste for mye og det ble en liten krangel inne på stedet etter litt surr med regningen. Kona ble hissig å slang sekken i ansiktet på meg mens gjestene og de ansatte sjokkerende sto og så på. Brasilianske kvinner har latinsk temperament, men det gikk fort over. Mange som tigger penger på sånne stasjoner fikk jeg atter engang erfare etter jeg sto å kjederøyka nesten er 20pakning for å roe temperamentet mitt etter flausen inne på restauranten. Jeg ga forøvrig bort de få pengene jeg hadde igjen i lomma til de første som spurte. Neste artikkel kommer fra fjellbyen Petrópolis.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: