Liv tidlig i Florianopolis.

Jeg må si denne byen imponerer. Byen våkner til liv tidlig på morgenen og selv ved 08.00 er det mange folk i gatene. Telt er satt opp der man kan kjøpe all verdens frukt hvis man vil starte dagen med en sunn frokost, eller man kan velge den usunne sorten, fritert brasiliansk gatekjøkkenmat eller et brød på nærmeste padaria.

Jeg valgte ingen av delene denne dagen og hoppet over frokosten. Jeg startet dagen med å kjøpe meg et par sokker. Jeg har gått uten en stund og skoene har gitt meg skikkelig vannblemmer. Jeg kjøpte noen boxershorts av samme gateselger også ettersom han hadde så billige varer. Sokkene tok jeg på meg med engang midt i gaten. Jeg fikk tilogmed låne en stol av selgeren. Det er service det. Jeg gjorde selvfølgelig ikke det samme med underbuksene. De byttet jeg på hotellet senere.

Det jeg liker med litt større byer er at det er så utrolig mye billigere. Både hotelloppholdet og maten rundt omkring. Det er nok kanskje fordi det er mer konkurranse. Byene har mer og tilby også.

I sentrum som vi brukte deler av dagen er det så utrolig mange flotte små gågater, med vakre eldre bygg ved hver side man kan ferdes fritt uten trafikk. Sjarmerende bokhandlere, bruktbutikker og små matsjapper man enkelt kan skaffe seg noe å spise.

Vi stakk også innom et stort gammelt bygg der det var alt man kunne kjøpe av mat og drikke og annet stæsj. Det var også et fiskeri inne på stedet og lukta av fisk slo imot meg nærmere stedet jeg kom.

Når vi gikk ut denne morgenen regnet det litt, men det var fortsatt godt over 25grader. Etter en stund snudde været og de gråe skyene ble borte. Virker som været svinger fort her. Da ble det naturligvis mye varmere også og vi tok turen ubevisst ned til stranden. Det var ingen badestrand for meg. Det var ikke sand, men kun steiner etter land. Det blåste svalt ihvertfall og de svære palmetrærne skapte lun skygge. Det var nok med benker man også kunne sitte å slappe av på, og mens jeg og kona satt der så var det ikke støyen fra hovedveien som gikk like ved som var ubehagelig, men trafikken ga en vibrasjon både på benken og på jorda vi hvilte beina på. Utrolig sær følelse og man skulle tro et lite jordskjelv var iferd med å komme. Det skal bli gøy å utforske dette stedet mer og vi kunne ikke fått en bedre start på turen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: