Reise til Florianopolis

Da er det dags for å reise videre til neste by, og samtidig si farvel til Gramado, en vakker fjellby jeg gjerne kunne hatt noen flere dager i. Byen er litt i dyreste laget og bare hotellregningen kom på nesten 200real per natt når jeg betalte resten av oppholdet når vi sjekket ut. De la på litt ekstra i service som jeg ikke var klar over. Vi betalte halvparten i forveien. Ferden må gå videre og vi reiser nå samme vei tilbake for å komme oss hjem til Buzios, altså kystlinjen nordover.

Vi skal selvfølgelig ta noen stoppesteder på veien før vi er fremme til hjemmet vårt og denne gangen skal vi stoppe i strandbyen Florianopolis, hovedstaden i delstaten Santa Catarina. Det skal være en vakker by og billige sovesteder der også. Vi har ikke booket noe hotell på forhånd. Det tar vi på sparket når vi kommer frem.

Bussbilleten kom på 255real for 2personer og vi skal reise avgårde 19.30 på kvelden, og vi kommer ikke frem før i morgen. Man blir litt sliten av disse bussturene, men er man på tur må man tåle såpass. Vi får satse på at det blir noen timers søvn på bussen og ta med nok mat og drikke.

Byen Florinaopolis har i overkant av 500 000 innbyggere så det er ingen storby i brasiliansk målestokk og den ligger på ei øy som heter Ilha Santa Catarina.

Ser du frosken foran den malte kua? Ikke?
Der er frosken.

Det regnet kraftig i gramado dagen vi skulle dra avgårde og det skal bli godt å komme til en varm strandby. Ventingen og all søppelmaten man spiser på bussholdeplasser kunne jeg kanskje spart meg for. Man spiser ofte litt mer enn man trenger pga alle timene man må vente. Kjedespising er vel ordet jeg leter etter.

Fritert søppelmat mens man venter på busstasjonen i 7timer.

Neste artikkel blir skrevet fra en ny og forhåpentligvis vakker by og imellomtiden får vi prøve å slå ihjel litt for mange timer mens vi venter på bussen. Vi snakkes

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: