Egyptisk museum i byen Canela

Vi våknet til flott vær, sol og blå himmel og denne dagen bestemte vi oss for å stikke til nabobyen til Gramado som heter Canela. Jeg og kona tok en god frokost på hotellet og tok en uber som plukket oss opp utenfor inngangsdøren som fraktet oss til nabobyen 10km unna. Vi besøkte først den flotte kirka som ligger midt i byen og den minte meg veldig om kirka jeg besøkte i Petropolis. Jeg stakk også innom, men jeg kom midt i en gudstjeneste så jeg ble ikke så lenge.

Det var fryktelig varmt så vi klarte ikke å gå rundt så lenge før vi måtte finne en park å slappe av litt i. I denne byen tar de også jula veldig høytidelig. Det er julepynt overalt her.

Parken var velstelt og det var nok sitteplasser til alle og vi var så heldige at vi fant en benk i skyggen. Frukt og vann hadde vi i sekken. Det var også gratis Wifi i parken så det ble en ypperlig piknik.

Byen har 40tusen innbyggere, men den virket mindre en Gramado, ihvertfall sentrum. Den er fortsatt utrolig sjarmerende og også denne byen har mye påvirkelse fra Tyskland. Arkitekten og de små sjokoladebutikkene er som hentet ut av Europa. Det er mange museer utenfor sentrum og vi bestemte oss for å besøkte et av dem. Vi tok en uber dit. Sjåføren var så snakkesalig og han sa at det ofte kom snø i denne byen på vinteren og det kunne ofte bli 2-3 minusgrader. Jeg skøyt inn å sa jeg er fra Norge. Det er sommertemperatur hos oss, til stor latter fra sjåføren. Sjåføren stoppet foran et egyptisk museum som så interessant ut.

Utsiden av museet.

Inngangspartiet og bygget til museumet var flott å se på. Nesten som man skulle tro man faktisk var i Egypt og det kostet ikke mer en 40real og komme inn. Det var flott inne også, og det var heldigvis lov til å ta bilder inne på stedet. Det var mye informasjon om pharaoer og mange forskjellige guder. Det var ikke oversatt til engelsk noe jeg synes var litt rart. Det myldrer av turister i denne byen, men hvor mange som er engelsktalende vet jeg ikke. Var en replika av en pyramide inne i bygget også, og inne i pyramiden kunne man se noen skjeletter som var gravlagt med smykker og gull, selvfølgelig også replikaer og ikke døde individer.

Tilogmed toalettet hadde egyptisk preg over seg.

Når vi hadde gått rundt og sett på alt var det på tide og komme seg videre, men først måtte vi selvfølgelig titte litt i suvenirbutikken som lå på slutten av museet. Var faktisk mye interessant der som jeg kunne tenkt meg å ta med hjem, men jeg kjøpte kun en parfyme til kona til 50real. Som nevnt tidligere reiser vi kun med et par sekker og det er begrenset hva vi får plass til. Kan varmt anbefale byen Canela for de som liker en småbyferie, og selvfølgelig det ene museumet vi fikk tid til å stikke innom.

Suvenirbutikken.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: