Romantisk aften i Gramado

Vi gikk fra hotellet 1.5km fra sentrum for en matbit. Jeg må si kveldene er romantiske her. Planen var å finne et sted å spise, noe som er lettere sagt enn gjort når det er så mange flotte restauranter her man kan velge imellom. Vi gikk en god stund rundt i sentrum når vi kom frem. Det er så utrolig vakkert her på kveldene. Lys og hyggelig julemusikk selv om det bare er i oktober. Hvordan det er her i Desember tørr jeg ikke tenke på. Det myldrer av turister i byen og alle konkurrerer om å ta de beste feriebildene med nymoderne telefoner. Jeg er ikke fornøyd med min. Den tar altfor dårlige bilder når det er mørkt.

Vi endte opp med å spise fondu på spistestedet Le caffe bistrot i sentrum i Gramado. Et vakkert lite romantisk sted med levende musikk og godt selskap med min bedre halvdel. Fondu er en matrett jeg aldri har spist før, men som blir solgt overalt her i byen. Tydeligvis en meget populær rett. Til maten tok jeg vann og kona en øl. 45real per person, men sluttregninga kom på 180real. Når de sier en pris på forhånd blir ofte ikke sluttprisen det du forventer. De har lett for å legge på ekstra både for servicen og for levende musikk. Maten smakte fabelaktig og den kom i 3 retter. Den første var forskjellige brødsorter man dyppet i smeltet ost. Den andre var kjøtt man selv stekte på bordet oppå en glovarm sten. Tilbehøret var mange forskjellige sauser. Den siste retten var desserten. Den besto av forskjellige frukter servert i små skåler man selv dyppet i smeltet sjokolade. Jeg likte faktisk den første retten best, den man dyppet i ost. Selv om å steke sitt eget kjøtt på bordet var den mest interessante måten å spise på.  Sjokoladen til dessert ble litt for klissete for meg. Jeg er ikke noe glad i søtsaker generelt.

Etter maten var det å gå rundt i sentrum å titte litt. Jeg må si de virkelig liker lys i denne byen og strømregninga som kommunen betaler hadde vært gøy og sett. Man vet ikke helt hvor man skal feste øynene fordi det er lys som blinker overalt. Jeg merker jeg blir litt i julestemning av å gå her, selv om jeg ikke feirer jul til vanlig.

Vi tok turen innom en tilfeldig hall vi gikk forbi. Det var mange barer og restauranter som var fylt opp til randen av turister og planen var å finne et sted for en kopp kaffe, men det ble faktisk litt for slitsomt å være inne der. Alle stedene hadde egen musikk og det virket som de konkurrerte med å overdøve lyden til de andre, selv om det ikke så ut til å plage gjestene noe særlig. Gode og mette tok vi en uber tilbake til hotellet. Man kan sikkert få oppdrive en kaffekopp der også. Jeg kan virkelig anbefale matretten fondu, men ikke bli overrasket om sluttregningen blir litt høyere en forventet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: