Tidlig morgen i Gramado

Jeg våknet tidlig som vanlig. Det har sine goder som mye annet. Behagelig med litt god tid på morgenen så man får tid til å koke kaffe og kanskje skrive litt. En behagelig rutine jeg har startet med for litt siden. Når man i tillegg våkner  opp på et så flott hotell er det nesten en skam å sove bort dagen. Kona er uenig som ligger å snorker ved min side.

Når hun endelig våknet stakk vi og tok en ordentlig frokost, og frokost var Sky hotell gode på. Det er nesten som jeg vil kalle det en tidlig middag med tanke på hvor bra utvalg de har av mat.

Etterpå stakk vi ut. Vi bor ca 1.5km unna sentrum, men nabolaget vi bor på har mye vakkert landskap å by på. Butikker og restauranter også for den saks skyld.

Planen var å finne Lago Negro. Et berømt vann som mange turister tar turen til. Vi gikk ikke så lenge etter gpsen før vi fant frem, men været var vi ikke heldige med. Det begynte å regne noe forferdelig, men det stoppet ikke oss fra å finne igjen stedet. Det var nok med trær å finne ly under på veien så vi kom frem tilslutt selv om vi brukte noe lengre tid. Vannet var vakkert og byggene rundt som solgte diverse saker og ting også. Man kunne leie tråkkebåt fordi som ville ta en tur på vannet, men båtene som var formet som svaner var parkert på land. Hvem vil på vannet i dette været?

Det var også en markedsplass der som solgte forskjellige hjemmelagede ting fra små trehytter formet som små chaler. Vi stakk en liten tur innom bare for å ha gjort turen, men det ble ikke noe handling. Det var også litt stress å gå rundt i dette regnværet så vi fant ut at vi skulle ta en uber inn til byen i stedet noe vi også gjorde.

Vel fremme i byen ble det en rask middag, men maten smakte faktisk ikke noe særlig. Jeg velger og ikke skrive navnet på restauranten, noe jeg aldri bruker å gjøre hvis jeg tilbringer tid på et dårlig sovested eller spiser mat på et elendig sted. Porsjonene var utrolig små og risen og bønnene som fulgte med hadde ingen smak. Heldigvis var det ei saltbøsse på bordet så jeg kunne strø noe smak over det smakløse måltidet.

Gramado er jo kjent for mange små sjokoladebutikker, og vi bestemte oss for å stikke innom en. Første gang jeg er innom et sted som kun selger sjokolade og som atpåtil er hjemmelaget. Man kunne faktisk se inn på kjøkkenet. Jeg smugtok et bilde, men liker ikke ta bilde inne på steder. Jeg har fått refs for det tidligere, men jeg ble heldigvis ikke oppdaget denne gangen. Stedet het Florybal Chocolate Caseiro, og de solgte knallgod sjokolade. Jeg måtte inn å kjøpe en pose ekstra selv om jeg til vanlig ikke spiser søtsaker. Jeg gikk for den hvite sjokoladen pakket pent inn i en lekker embalasje. Litt stivere pris en vanlig, men når den er hjemmelaget er det helt klart verdt det.

Kjøkkenet der sjokoladen ble laget.

Ikke langt unna fantes det et annet sted som selger noe godt å spise. Ikke sjokolade eller desserter, men knallgode brød de baker i steinovn. Stedets navn er Fornos de Gramado. Jeg stakk innom der å kjøpte opptil flere brød som var bakt inn med pølser. Det er greit å ha noe å spise på hotellet senere på kvelden og disse brødene de lager er som en middag å regne. Bakeriet har faktisk de beste brødene jeg har spist i Brasil, noengang. 

Et sted som selger utrolig godt brød.

Ved siden av lå det en annen butikk som laget hjemmelagede ting, ting som de har hentet inspirasjon fra Tyskland. Jeg synes egentlig ikke det de solgte var så interessant og vi har heller ikke mulighet til å kjøpe så mye ettersom vi ikke har allverdens plass å bruke. Når man backpacker må man tenke på at mer man kjøper, mer må man frakte videre.

En av flere butikker som selger hjemmelagede ting.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: