Endelig fremme i Gramado

Vi overlevde den lange bussturen og kom frem ved 7- 8 tiden om morgenen. Grytidlig med andre ord og jeg merket at dette ikke var en sommerby. Utrolig kaldt til snart å være sommer, og jeg byttet ut shortsen og t- shorten med varmere plagg. Både jeg og kona sov mesteparten av turen og vi var begge uthvilte når vi kom frem. Det fine med å reise på natten er at bussturen blir en del kortere, hvis man får sove vel og merke.

Denne byen ga et imponerende førsteinntrykk, spesielt på min bedre halvdel. Vi hadde god tid til å utforske denne sjarmerende fjellbyen før vi kunne checke inn på hotellet, og vi tok en lang spasertur i sentrum for å nyte arkitekturen dette vakre stedet hadde å tilby.

Det er så mye bedre å gå rundt i frisk fjelluft også, og man føler at man får umettelig mye energi og når jeg også har byttet ut sandalene med splitter nye sko er det en glede å gå rundt på dette stedet.

Gikk forbi en flott vakker park vi satte oss litt i. Vi var såpass tidlig ute denne morgenen så det var ikke så mye oppe enda. Det spilte ingen rolle. Her kan man få tiden til å gå bare å tusle rundt å ta innover seg behagelige inntrykk av rene flotte stenlagte gater, nyklipte trær og parker som er velstelte. Jeg kan lett forstå at turister tar turen til denne byen.

Overalt i Gramado var det pyntet til jul, selv om vi bare er i slutten av oktober. Det er ingen tvil om at julefeiring betyr mye for innbyggerne i denne byen. Ettersom det nærmer seg sommer er det jo ingen snø på denne tiden av året. Brasil har helt motsatt årstider enn Norge. Når det er vinter i mitt hjemland Norge, er det sommer i mitt andre hjemland Brasil, ettersom de ligger på hver sin side av ekvatorlinja.

De hadde laget til flotte store julefigurer i hver eneste rundkjøring og det må da ha vært fryktelig mye jobb å sette istand alt dette? Såsant de ikke har julepynten oppe hele året da, noe jeg synes høres rart ut.

Etter en behagelig tur i sentrum var det tid for å checke inn på hotellet som også var helt fantastisk. Hotellets navn var sky hotell og vi kunne ikke be om et flottere overnattingssted. Dagene kommer nok til å fly fort her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: