Reisen til Gramado

Da kom dagen tilslutt. Dagen vi skulle si farvel til Joinville og delstaten Santa Catarina å møte neste by ved navn Gramado. Baggene var pakket, utcheckingen av hotellet og uberturen til busstasjonen gikk som smurt, men ventingen der var i lengste laget. 8timers venting på neste buss til Gramado og 12timers busstur for å komme seg til fjellbyen. Når man reiser sånn lærer man fort å slappe av overalt og man finner noe å pusle med uansett hvor mange timer man må vente.

Vi brukte timene på busstasjonen med bl.a å skåle med vann på samme måte man drikker øl nedi her, og med internett på mobilen gikk tiden ganske fort.

Vi hadde jo helt klart tid til å tusle rundt i byen, men det var altfor varmt til det og jeg merket jeg gledet meg til å komme meg til en kaldere fjellby lengre Sør i Brasil. Gramado ligger i delstaten Rio Grande do Sol og er den sørligste delstaten i landet. Reiser man litt lengre ender man opp i Uruguai, men den grensen er stengt pga Korona så man slipper ikke inn. Dette blir også den femte delstaten vi besøker på samme tur. Jeg begynner snart å gå ut av tellingen hvor mange byer vi har vært innom og det kribler i magen når jeg tenker på hvor mange flere vi skal innom iløpet av turen. Vi skal jo hjem til Buzios også og vi må ta kystlinjen tilbake. Fjellbyen Gramado skal visstnok være en liten sjarmerende by med 35 000 innbyggere og mange immigranter fra Tyskland slo seg ned der for lenge siden og skal ha satt sitt preg på byen med vakker arkitektur. På vinterstid juni og juli kan det ofte komme snø og frost med temperaturer under 0 grader. Byen er også kjent for turisme og da blir prisene deretter. Vi booket hotell i forveien og måtte betale 140real per natt. Det dyreste sovestedet til nå på turen og det er fortsatt lavsesong, men var uansett av de billigste vi fant.

Før vi kommer frem dit venter det en lang busstur og vi må atter engang tilbringen ei natt sovende på en buss. Bussbillettene kostet 162real per person. Vi gleder oss og neste artikkel vil komme fra Gramado. Vi ses

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: