Folk er ærlige i fantastiske Joinville

Denne dagen startet bra. Fyllesyken fra gårdagen har endelig lagt seg og selv om jeg dro på meg kink i ryggen kom jeg meg ut av senga tilslutt. Startet dagen med en rolig frokost på hotellet før vi gikk ut i byen.

Vi stakk innom en liten bruktbutikk ved siden av hotellet. De solgte mest antikke varer som gamle telefoner, skrivemaskiner og lignende. Det var mye interessant, men prisene var helt hinsides. Ofte blir det billigere å kjøpe nytt har jeg erfart.

Vi gikk videre og mange av byggene har tysk arkitektur over seg, noe man ser mange steder i Brasil. Man skulle nesten tro man var i Europa noenganger når man går i denne byen.

Etter en stund var det tid for mat. Det er begrenset hvor lenge hotellfrokosten metter og middagen tok vi på restauranten Don Principe. De gutta kunne virkelig lage mat. Måltidet kom på 12real per person og hverken jeg eller kona orket å spise opp alt. Skikkelig god mat og store porsjoner for en billig penge. Man trenger ikke betale i dyre dommer på fine restauranter for å leve godt i Joinville.

Etter det store måltidet tuslet vi videre. Utover dagen ble det fryktelig klamt og varm selv om det var overskyet. Jeg merket det begynte å svi i nakken og jeg skulle nok hatt på solkrem, noe jeg glemmer titt og ofte.

Vi kom frem til den gamle togstasjonen som byen er kjent for, men den var stengt for turister pga Korona. Sykkelmuseumet som også lå på samme sted var også stengt. Vi tittet inn gjennom vinduene og det er ingen tvil om at stasjonsbygget er fra en annen tid. Gamle sykler derimot er ikke så interessant for min del, men hadde stedet vært oppe hadde jeg nok tatt turen. Litt dumt at ting er stengt, men hvis pandemien ikke skal spres må man bare innrette seg etter restriksjonene stedene man besøker har. Det gamle bygget hadde et spøkelsesaktig preg over seg og det var litt synd vi ikke kunne gå inn, men jeg fikk tatt noen bilder fra utsiden.

Ved siden av stasjonen var det heldigvis et kjøpesenter. Jeg misliker å gå rundt på sånne steder, men de hadde ihvertfall aircondition og det var det som var grunnen til at vi ble gående rundt der en stund til stor glede for min bedre halvdel. Det ble en liten kaffekopp på et tilfeldig serveringssted der. De solgte både Chopp og øl også, men det blir nok en stund til nestegang. Vi tok en Uber hjem, men først kjøpte vi noen vannflasker. Jeg betalte 10real for to 1.5l liters flasker og etter en stund kom selgeren springende til oss med 2real vi betalte for mye. Folk er ærlige i fantastiske Joinville.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: