Romantisk matkveld i Joinville

Jeg og kona tok en kveld ute. Vi bestemte oss at det ikke skulle bli noe alkohol i glasset denne kvelden. Vi var begge lystne på et godt måltid og det var det ikke noe problem å finne i Joinville.

Vi så flere skilt etter veien der det sto Vila Gastronomica fra hotellet vi lå på og det hørtes ut som et spennende matsted. Det åpnet ikke før 18.00 på kvelden så vi var litt for tidlig ute.

Mens vi ventet på at stedet skulle åpne tuslet vi litt rundt for å gjøre noen småærend. Vi gikk bl.a over ei bru med veldig grumseten og møkkete vann. Allikevel var det fisk i vannet og det var skikkelig størrelse på de også. Jeg turte ikke stå på brua å se så lenge. Blir som nevnt tidligere svimmel av høyder. Skulle hatt med fiskestanga, men om det er lovlig å fiske i den vet jeg ikke. Ikke sikkert fisken er spiselig heller. Jeg så ingen andre som sto etter elva med fiskestang.

Vi gikk tilbake til Vila Gastronomica og nå var stedet endelig åpnet. Var små salgsboder som solgte forskjellige mat fra skipscontainere som var ombygd til små restauranter, noe lignende foodtrucks, bare i containerutgave. Interessant sted og hele området hadde overbygd tak. Her kan man spise om det regner og hagler. Det var fint vær når vi var der, men fryktelig klamt og varmt.

Det var behagelig musikk i bakgrunnen og en tv det gikk ufc kamper på midt i hallen. En sport som er uhyre populær i Brasil, kun slått av fotball. Vi hadde lyst på litt mexicansk mat, men den containeren var ikke klar til å ta imot gjester. Vi gikk da videre til et annet utsalgssted for å kjøpe helgrillet kylling. Iføge skiltet de hadde satt opp utenfor var kyllingen både billig og god, men det skiltet var vist gammelt. Vi vurderte da pizza, men jeg burde gå ned noen kilo så vi endte tilslutt opp med å kjøpe mat fra et annet sted. Det ble friterte kyllingvinger med pommes frites. Middagen ble egenlig ikke noe særlig romantisk og den ble ikke noe sunn heller, men godt, det smakte den. Vi fikk med grillsaus som vi dynket maten i og vi ble gode og mette begge. Hvor mye kalorier kveldsmaten inneholdt valgte jeg å ikke tenke på.

Vi tok en hyggelig spasertur hjem i mørket. Kveldene i denne byen er vakre og fredelige. Har ikke vært borti noen ubehagelige episoder med tiggere eller uteliggere, noe som kan være litt slitsomt i Brasil, spesielt i store byer. Jeg avslutter artikkelen med noen koselige kveldsbilder jeg tok på veien til hotellet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: