Rolig Søndag i Joinville

Etter den lange bussturen som vi også overnattet på kom vi frem til Joinville tilslutt. Vi kom frem ved 6tiden søndagsmorgenen og det var lite som var åpent rundt busstasjonen, men vi fant et lite sted å ta fokosten og noen kaffekopper før vi tok en Uber til leilighetshotellet. Leiligheten hadde helt grei standard selv om det var gammelt og litt slitt. Kjøkkenet var heller ikke utstyrt med kasteroller eller bestikk og man måtte gå til resepsjonen for å spørre om det man trengte. Merkelig opplegg.

Vi gikk fort ut igjen etter vi hadde lagt igjen sekkene for å bli litt kjent med byen, men det var lite som var åpent denne søndagen. Byen var egentlig ikke så imponerende ved første øyekast heller, men vi skal være her noen dager og vi får prøve å gjøre det beste ut av det. Jeg og kona var utrolig slitne etter bussturen og vi begge kunne nok trengt litt mer søvn. Det eneste som var oppe i gaten vi gikk i var et lite shoppingsenter, men det var ikke så mye å gjøre der.

Vi fant et hyggelig spisested tilslutt i en annen del av byen der det var både barer og restauranter. Vi ble enige om å spise noe og vi kjøpte en helstekt kjøttstykke av gris. Maten smakte enestående og plutselig ble dagen noe bedre for oss begge. Potetene som fulgte med var gode også, særlig når den var toppet med smeltet ost, og man i tillegg kunne dynke hver bit i en hjemmelaget dressing som også fulgte med. Vi bestilte ei hel mugge med juice som også ga mersmak. Jeg vet ikke hva slags juice det var, men vi ble enige om å ta noen øl istedet etter at muggen ble tom.

Regingen kom på nesten 200real, men vi drakk nok 8-9 øl på 600ml mens vi satt der også. I Brasil serverer man ikke halvlitere, men flasker på 600ml til 1liter som man skjenker fra til et lite glass man får med. Jeg synes det var en rar drikkemåte de første turene hit. Vi nordmenn er vant med glass som rommer en del. Vi gikk uansett videre til en annen bar med amerikansk preg over seg. Elvis og annen amerikansk rock ble spilt og det hang bilder av Marilyn Monroe , og en del andre man forbinder med Amerika rundt på veggene. Denne plassen lagde gode drinker, men caipirinhaen jeg bestilte kunne vært litt mere sprit i, og litt mindre isbiter. Jeg begynte og bli full nok uansett, kanskje derfor de hadde lite sprit i drinken.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: