Reisen går til Joinville

Da er det farvel til Foz do Iguaçu og vi reiser videre til neste reisemål. Ble hele 10dager i denne byen, men det ble faktisk litt for lenge. Det ble litt for mye dødtid i perioder, og vi fikk heller ikke stukket innom nabolandene som byen grenser til. Den berømte Cataratasfossen som byen er kjent for var det mest fantastiske mesterverket skapt av naturen jeg noengang har sett så turen var alldeles ikke bortkastet.

Uansett må ferden gå videre og denne gangen er reisemålet Joinville. Det er en storby som ligger i en annen delstat ved navn Santa Catarina. Dette blir da den fjerde delstaten vi stikker innom. Byen har litt i underkant av 600 000 innbyggere så det er en litt større by en den vi nettopp har tilbrakt tiden våres i. Vi skal ikke være så mange dager i denne nye byen. Vi har kun bestilt 4netter på hotell i forveien. Planene våres forandrer seg hele tiden så det er ikke umulig vi blir i byen noen dager ekstra.

Her venta vi i hele 7timer. Stasjonene ser litt mørk og trist ut, men den er ganske flott på utsiden.

Vi måtte vente en god stund på bussen. Vi måtte vente veldig lenge blir mere riktig. Hele 7timer på den internasjonale busstasjonen i Foz do Iguaçu. Bussen dro ikke av gårde fra stasjonen før 17.20 på ettermiddagen og utcheckingen av hotellet var på morgenen. Det var ihvertfall gratis internett der og da er det lett å få tiden til å gå. Jeg vet ikke hvordan jeg overlevde før jeg skaffet en smartelefon. Jeg så den første Basic Instinct filmen jeg lasta ned fra Netflix for å få tiden til å gå. Den med Sharon Stone hvor hun skifter på og krysse beina i avhøret på politistasjonen, og man mer eller mindre kan se helt hjem. Scena var mer pirrende når jeg var ungdom enn nå idag, men det er fortsatt en bra film.

Det var sykt varmt også, som de fleste dager i denne byen har vært. Selv om jeg var nydusja når jeg kom til holdeplassen var jeg gjennomsvett når jeg endelig kom inn på bussen. Heldigvis er det korona og folk må holde avstand. Vi betalte 320real for 2 billetter og reisen var veldig lang. Den lengste bussturen til nå på turen. Heldigvis hadde den få stop så vi kom oss til byen på ca 13timer. Litt rart og tenkte på at Joinville ligger veldig nærme Curitiba, byen vi besøkte for en tid siden, men den ligger fortsatt i en helt annen delstat.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: