Reisen går videre til Foz do Iguaçu

Da er ferien over for denne gang i storbyen Curitiba. Det er en by jeg gjerne reiser og besøker ved en senere anledning, men det er flere steder på turen vi har bestemt oss for å se.

Foz do Iguaçu er en annen by på listen vi skal innom på turen, og jeg må si jeg gleder meg til å reise og besøke det stedet. Vi har booket for 5netter og det kostet oss ikke mer en 331 real. Byen ligger fortsatt i staten Parana, men vi må krysse en lang strekning for å komme til byen. Hele 11timer med buss fra Curitiba. Heldigvis er både jeg og kona reisevante så det skal nok gå bra. Bussbilletten er allerede kjøpt inn og den kom på 200real per person. Man kunne betale ekstra for å få et liggende sete, men det kom ikke på tale ifølge min bedre halvdel. Trodde jeg var den gjerrige av oss to, men hun haler innpå.

Foz do Iguaçu er et kjent reisemål i verden. Hovedsakelig pga Cataratas do Iguaçu, som er et av verdens største fossefall og jeg gleder meg til å stå ved fossen å se underverket så utrolig mange har snakket og skrevet om. Har selvfølgelig sett bilder, men det er ikke det samme som og faktisk være der.

Foz do Iguaçu deler grense med både Paraguai og Argentina og jeg håper vi får tid til å besøke begge landene når vi engang er der. De landene snakker jo begge spansk og det hadde vært gøy å se om jeg er istand til å føre en enkel samtale med noen som bor der ettersom portugisisk er ganske likt. Foz do Iguaçu er ingen storby, den har kun 254 000 innbyggere ifølge Wikipedia, og en småbyferie hadde passet seg nå. De som har fulgt meg på reisen har kanskje fått med seg at de 2 siste byene vi har besøkt har vært storbyene Sao Paulo og Curitiba. Begge byene har gjort et godt inntrykk på oss begge, men man blir sliten av så mange folk, og når man i tillegg må passe seg for korona og ta sine forholdsregler noe ikke bl.a uteliggere gjør merker jeg en småbyferie virkelig skal gjøre seg nå. Vi har også vært på tur i ca en måned nå og hittil har alt mer eller mindre gått på skinner selv om turen ikke var noe særlig planlagt før vi dro. Kona har hatt litt hjemlengsel og vi har begge vært litt slitne i hodet så noe trøbbel har det vært. De siste dagene i Curitiba brukte vi mer eller mindre i leiligheten og på Netflix for å lade batteriene. Vi har fortsatt en måned igjen og neste innlegg vil komme fra Foz do Iguaçu. Vi gleder oss.

Reklame

4 kommentarer om “Reisen går videre til Foz do Iguaçu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: