Hva gjør man på søndager?

Det er et spørsmål jeg har stilt meg mange ganger, hva man gjør på søndager. Selv om vi befinner oss i Brasil, fortsatt i Curitiba, storbyen med nesten 2milioner innbyggere er faktisk mesteparten av butikkene stengt her. Hele gater er stengt og det er knapt livstegn fra mennesker noen steder. Helt dødt. Jeg tviler på at det er sånn i denne byen til vanlig. Jeg tror nok koronaviruset gjør sitt med åpningstidene, og at det er Søndag selvfølgelig. Håper inderlig denne pandemien snart er over. Jeg dro ikke på en 2måneders backpacking reise for å sitte innestengt i en liten leilighet å furte for at alt er stengt. Det som var så spesielt med denne søndagen var at jeg og kona hadde 8års bryllupdag og jeg måtte jo selvfølgelig finne på noe for å legge stas på madamen. Vi stakk ut forholdsvis tidlig denne kalde søndagen i Curitiba og vi hadde på oss godt med klær for ikke å fryse. Rua das flores gata som jeg skrev et innlegg om tidligere var det ingenting som var åpent denne dagen. Vi stakk heller videre til gamle delen av byen, det vakre stedet vi drakk litt for mange øl tidligere i uken.

Jeg husker ikke hele kvelden jeg var her sist og alle som er glad i øl vet vel hvor nærvepirrende det kan være å gå tilbake på en plass man ikke helt husker hva man gjorde noen dager i forveien etter litt for mye alkohol? Heldigvis var det fullstappet av folk der og det var satt opp telt nedover hele gata der selgere solgte alt man trenger til hva det måtte være. Kjempebra tenkte jeg. Hvis jeg faktisk har gjort noe galt her i fylla så legger de ikke merke til meg uansett. Her sklir man lett inn i folkemengden og forblir anonym. Jeg måtte selvfølgelig varte opp min bedre halvdel også. 8år som gift er lenge det, selv om det ikke føles så lenge. Vi fant et flott sted å spise. Det er lett å finne det i dette området. Flotte barer og spisesteder nedover hele gaten, kun brutt opp av ei gammel majestetisk kirke på visse steder. Husker ikke helt navnet på restauranten vi satte oss på, men det hang et skilt at dagens måltid var t-bone steik til 60real for 2personer. Når vi fikk porsjonen kunne det nok mettet et par folk til, heldigvis kom jeg på tom mage og da er det nesten utrolig hvor mye jeg er i stand til å spise.

Etter måltidet som ble fortært hovedsakelig av meg alene gikk vi videre. Kona spiser aldri så mye som meg og hun har sagt flere ganger at jeg snart kommer til å veie 200kg og bør begrense matinntakene mine før jeg får diabetes. Jeg veier ikke mer en 105kg så det er langt igjen til 200, men kan nok hende kona er inne på noe.

Vi gikk videre i gaten og tittet litt, men vi kjøpte ikke noe denne gangen, men koselig å bruke søndagen på å bare slappe av i folkemengden. De startet å pakke ned teltene i 15.00 tiden noe jeg synes var litt tidlig. Det var ikke noe spesielt jeg var ute etter å kjøpe uansett så sånn sett spilte det liten rolle. Vi gikk tilbake på hotellet og vi kontaktet eiendomsmegleren for å leie leiligheten i 2 netter ekstra, og det fikk vi for den nette sum av 150 real. Billig å overnatte utenom høysesong i Brasil.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: