Feijoada i Rua das flores

Knallstart på denne dagen også selv om det var en god del kaldere enn dagene som har vært. Startet dagen med en sen frokost i gågaten Rua das flores. Frokosten tok vi på en av de flere spisestedene som befinner seg der og maten vi bestilte het Feijoada. En brasiliansk matrett som opprinnelig kommer fra slavene.

Hvis dere noen gang skal til Brasil bør dere bestille den matretten. Den består av forskjellige deler av gris kokt sammen med mørke bønner. En god og mektig matrett som jeg har spist mye av i det siste. Etter det kraftige måltidet gikk vi tilbake igjen til leiligheten for å slappe av litt med Netflix. Jeg fant ved en tilfeldighet et matprogram som het streetfood og i den andre episoden som ble spilt inn i Brasil har de en reportasje om nettopp Feijoada, matretten vi akkurat hadde inntatt.

Vi gikk ut igjen senere på dagen og da hadde solen kommet frem og det ble da litt triveligere å gå rundt i denne vakre gaten og titte. Rua das Flores ligger like nedenfor der vi bor og det er en fryd å gå rundt i den gaten når værgudene er på vår side. Haugevis av butikker man kan stikke innom for å slå ihjel litt tid eller bare ta seg en kopp kaffe i en av de flere kafeene der. Vi var bl.a på utkikk etter en større reisebag og den fant vi ved en ren tilfeldighet. Den var på tilbud også, snakk om flaks, og vi fikk den for 89real. I hver ende av gågaten Rua das Flores befinner det seg en park man kan slappe av på. Det er ofte der uteliggerne holder til, men så lenge de ikke gjør noe så skader det egentlig ikke noe at de er der. Møtte ei sinnsforvirred dame som begynte å kjefte på meg fordi jeg tok bilder av fuglene i parken. Jeg brydde meg ikke så mye om det, men fortalte henne på en hyggelig måte at hun trengte sterke medisiner og kunne gå å ta seg sjøl bakfra. Beskjeden falt ikke i smak. Hun ga meg bare fingern. 

Den sinnsforvirrede kvinnen som står ved siden av duene som jeg tydeligvis ikke kunne ta bilde av.

Selv om selve parken var fin satte jo hele episoden en liten demper på stemningen, men parken dette forvirrede menneske sto og skrek var fortsatt et imponerende sted. Sjekk den vakre fontena på bildet :

Trøbbel er det vel overalt i verden og man kan ikke bry seg om alt. Jeg synes hele denne byen imponerer med deres arkitektur og flotte gågater. Alle parkene er også så utrolig velstelte i Curitiba. Jeg tror nok både jeg og min kone kommer til å savne denne byen.

Jeg gikk ut en tur på kvelden alene mens kona slappet av i leiligheten. Jeg synes faktisk gata rua das flores er vakrere på kvelden. Lys som lyser opp stedet og de levende trærne som pynter opp den finne brolagte gaten. Det eneste som trakk ned var uteliggerne som hadde søkt ly for kvelden under diverste stengte butikktak bortetter gaten. Mange av de var godt i gang med drikkinga og sikkert andre ting jeg ikke trenger å gå innpå. Jeg fikk uansett tatt noen bilder i kveldingen.

Jeg avsluttet kvelden med å spise Shawarma for første gang. Smakte så godt at jeg kjøpte 2 stykker.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: