Kalde forfriskende øl i Curitiba

Fikk en god start på denne dagen også. Sovet godt og våknet opp til sol og  varmt vær. Da er det lett å kose seg i Curitiba. Startet dagen med en kyllingbaguett på et lite spisested ved navn brazilian coffe. Gratis wifi og maten smakte nesten kongelig. Mye god mat til en billig penge i denne byen. Baguetten smakte så godt at jeg faktisk måtte kjøpe en til. De kostet kun 9,90 real pr stk også. Den hjemmelagede majonesen mange spisesteder har i Brasil satte sitt perfekte preg på maten. De fleste brasilelskere som har vært litt i dette herlige land er nok godt kjent med den.

Etter den litt «tunge» frokosten gikk vi videre til den gamle delen av byen. Det er ikke så vanskelig å hygge seg der. Vakkert sted med flotte barer og restauranter. Vi stakk innom en bruktbutikk som bl.a solgte bøker, men det var de gamle spillene der jeg la mest merke til. Supernintendo spillene fikk meg til å mimre tilbake til barndommen, men jeg kjøpte ingen.

Vi bestemte oss heller å finne nærmeste bar for å ta et par kalde øl. Det var godt over 30grader denne dagen og da må man avkjøle seg litt. Vi er flinke på det. Det er utrolig lett å finne en plass å ta noen øl på i Brasil. Uansett hvor man er i landet er man aldri langt unna nærmeste drikkested. Etter en rask stopp på en flott bar i gamledelen av byen gikk vi videre. Det eneste som trakk litt ned med å sitte på en benk ute er alle uteliggerne som kommer å spørr etter penger. Man må bare si nei fort, og overse dem. Det virker kanskje litt arrogant, men det kommer noen å spørr hele tiden så man må fort lære seg til å bare si nei. De som kommer bruker heller ikke munnbind som er pålagt i disse koronatider og man har jo det også i bakhodet når de kommer snakkesalige for å få noe. Vi tok et par øl før vi bestemte oss for å finne et annet sted å sitte. Merket jeg ble fort brisen.

Utrolig flotte bygg på dette stedet. Gaten virker så ren også, noe som ikke alltid er en selvfølge i Brasil. Hele Curitiba er ren og pen og det virker nesten som vi befinner oss i et annet land. Jeg og kona gikk forbi noen vakre kirkebygg også, men det var moskeen jeg la mest merke til.

Jeg stakk ikke innom. Tok bare et bilde fra utsiden. Flotte farger og mange forskjellige fliser i alle forskjellige fasonger som var lagt på utsiden av bygget. Må ha tatt en evighet å bygge.

Etter vi hadde gått lenge rundt i gamledelen av byen og tatt noen øl på flere av de forskjellige fine barene som ligger der tok vi turen tilbake til leiligheten. Jeg ble litt for full som vanlig, men min bedre halvdel begynner å bli vant til det. Får ta en drikkepause når turen er over.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: