Stressende dager i Curitiba

Jeg kan vel ikke klage for mye, og dagene er kanskje ikke så stressende, men dagen i går var utrolig slitsom. Det er ikke bare fryd og gammen når man er på ferietur. Jeg har slitet med å sove pga leiligheten vi ligger på befinner seg i 20 etasje med utsikt over byen. Høres kanskje flott ut? Utsikt over byen? Noen er villig til å betale ekstra for å komme i høyden, men jeg er ikke en av dem. Jeg har gått rundt svimmel i leiligheten pga min høydeskrekk og knapt fått sovet siden jeg kom hit. Igår kveld fikk vi byttet til en leilighet i 6etasje i samme bygget og jeg sov som en stein i hele natt.

Jeg og kona våknet til steikende sol. Faktisk den varmeste dagen hittil og den måtte nytes til det fulle. Nyte dager i denne vakre byen er forholdsvis enkelt, spesielt etter en god natts søvn. Etter en litt treg start på dagen med en liten frokost og en liten treningsøkt der vi bor gikk vi ut for å gripe dagen. Den veldig sene frokosten tok vi på Nono, faktisk det eneste stedet vi har spist på siden vi kom. Når man får billig og god mat ser jeg ingen grunn til å sjekke ut andre spisesteder.

Etter maten gikk vi videre og ved siden av spisestedet kom vi frem til en park med en flott statue for å hedre en viktig person/personer. Jeg klarte ikke å tyde det som sto på statuen eller skulpturen om du vil. Vi sto ikke der så lenge fordi det ble så utrolig varmt i sola. Sola var brennende het denne dagen og jeg leste på internett tidligere på morgenen at det faktisk har snødd i denne byen tidligere. Sist gang var i 2013 og gangen før det i 1975. Langt mellom hver gang, men det er uansett rart å tenke på en så glovarm dag som denne.

Vi gikk videre til en vakker og grønn park med trær og flott natur. Inngangspartiet til stedet var så vakker å se på så jeg brukte bildet av den som forsidebildet på denne artikkelen. Vi måtte prøve å avkjøle oss og tilbringe litt tid i denne parken full av skygge fra trærne. Bruke tid på dette stedet var ikke en komplisert oppgave. En flottere park har jeg sjeldent sett. Det var et par enorme bur inne i parken også, der de hadde plassert levende fugler.

Jeg syntes litt synd på fuglene som måtte leve i fangenskap helt til jeg fikk øye på et stort skilt som hang på det ene buret.

Jeg gikk nærmere for å lese på skiltet der det bl.a sto at fuglene er beslaglagt fra traffikanter av dyr som har drevet med dyremishandling. Mange har da blitt funnet med både knekte vinger og avklipte nebb. Skjønner ikke hva som får folk til å skade dyr? Uansett flott at disse ble berget og får håpe bakmennene fikk en skikkelig straff.

I vannet rundt omkring i parken svømte det masse levende fisker også. De oransje store fiskene var lett å få øye på der de lekte i overflaten, eller kanskje det var noen insekter de jaktet på. Uansett fascinerende.

Jeg sov et par minutter på fanget til min kone i en av de flere benkene som ligger i parken mens jeg hørte på fuglene synge og kvitre i trærne rundt omkring på området. Joda, jeg er både heldig og bortskjemt.

En villfugl som jeg fikk tatt et bilde av som også var i parken. Noen som vet navnet på den?

Hvis noen reiselystne folk der ute vil lese mer om denne flotte parken eller besøke den heter stedet Passeio Público. Ligger både bilder og artikler ute på nettet og den er umulig å ikke finne hvis man selv befinner seg i Curitiba pga dens størrelse.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: