Botanisk hage i Curitiba

Finnes en botanisk hage i Curitiba også, bare at her heter den botanico jardim. Vi bestemte oss for å bruke deler av dagen der, og vi bestemte oss også for å gå min kone og jeg. Stedet lå ikke mer en 4km unna sovestedet vårt. En flott spasertur i den litt kalde lufta. Det er litt som å gå rundt en varm høstdag i Norge her. Litt surt i lufta, men man kan fortsatt gå i t -skjorte. Jeg trasker jo fortsatt rundt i sandaler, og jeg tror jeg er den eneste her som gjør det. Dette er ingen strandby og ikke har det vært så varmt her siden vi kom heller og jeg har fått et rart blikk eller 2 pga mitt fottøy. Vi stakk innom en bruktbutikk for å se etter noen skatter, og bruktbutikker er det mange av her. Fant ingen sko denne gangen heller så jeg får bare labbe videre med de jeg har. Jeg har enda til gode å bli kald på beina på turen så jeg overlever nok.

Fra bruktbutikken

Vi gikk videre for å finne igjen botanisk hage og det er lett å gå etter gps på mobilen. Hvordan folk fant frem i gamle dager før smart mobilene kom skjønner jeg ikke. Vi gikk forbi en del togskinner på veien, men det var uglene som satt på stolpene for å holde gjerde oppe for å hindre ubudne gjester å trenge inn på togområdet jeg la mest merke til. Den virket nesten tam også og bilde er tatt ca 2meter unna den

Når vi kom frem til botanisk hage skjønner jeg godt at folk tar turen dit. Det var virkelig velstelt der og det kostet ikke noe å komme inn heller. Sulten meldte seg tidlig etter spaserturen dit, men mat var det ikke å få kjøpt der. Gå rundt litt matgrett har aldri tatt livet av noen og bildene jeg tok ble like imponerende uansett.

Litt kjedelig at bygningene var stengt pga korona. Hadde vært spesielt gøy å gå inn i selve «glasshuset». Vi måtte nøye oss med og kun se inn gjennom glassene og det var virkelig flott inne med palmetrær, planter og en statue som var satt opp for å hedre en eller annen person. Mye er stengt pga Korona, men det er fortsatt lett å kose seg her. Man må selvfølgelig ta sine forhåndsregler som å vaske hender og holde avstand.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: