Curitiba – Verdens mest romantiske by?

Kan dette være verdens mest romantiske by? Kan dette være min nye favorittby? Ihvertfall i kategorien storby, for denne byen imponerer. Jeg og kona tok en rolig spasertur i nabolaget der hotellet ligger og hittil har alt bare vært enestående og byen overrasker så det holder. Etter at jeg kom inn igjen til leiligheten vi bor på er kroppen så gira så tror det blir lite søvn i natt. Denne byen har gitt litt av et førsteinntrykk. Vi holder til i den gamle bydelen av Curitiba og det er bare å stikke hodet ut av sovestedet vi overnatter på så har du enorme flotte bygg som dette som møter deg: 

Når vi spaserte rundt i denne flotte bydelen og det mørknet ble byggene forvandlet til å bli enda mer majestetiske. Nesten som de er tatt rett ut av en eventyrbok:

Det er bare å hoppe på flyet å reise til denne byen med deres bedre halvdel. I denne romantiske byen blir nok de fleste kvinner imponerte. Vi gikk ikke så langt før neste byggverk som atter engang gjorde meg målløs. Jeg blir helt overveldet av å gå rundt i denne gamle bydelen og med sånne enorme kirker med utskjæringer må vel nesten en ateist bli imponert :

På kvelden så lyste kirka opp hele stedet og ble enda mer imponerende. Jeg ble stående å måpe og fikk knipset flere bilder, dog fra en annen vinkel og fra en lengre avstand.

Det var bare jeg som gikk rundt og tok bilder. De som bor i byen gikk bare forbi byggene uten å kaste så mye som en liten glans på de. De fastboende her er nok litt vanskeligere å imponere enn jeg er, men til deres forsvar har de sikkert gått forbi byggene en million ganger også. Var ei flott park ved siden av kirken også, men kameraet mitt tar ikke så bra bilder i mørket. Vi skal selvfølgelig stikke å sjekke ut parken mer når det er lyst ute. Det blir nok både kaffepauser og kanskje en piknik på dette stedet. Det er også spådd fint vær og godt over 30grader deler av uka og hva er da bedre en å slappe av i en flott park.

Det krydde av forskjellige gågater som jeg følte gikk i alle forskjellige vinkler, kriker og kroker. Mange stengte butikker, men det var noen flotte barer som solgte billig øl. Den ene spilte også Bob Dylan i akkurat passe lydstyrke, og når man i tillegg kunne kjøpe 3 choop for 15 real var det ekstra hardt å stå imot. Er man en viljesterk mann med vikingblod i seg fra kalde nord er man pent nødt til å si nei til alkohol noenganger, selv om du nesten kan sitte å drikke gratis på et flott sted i Curitiba.

En av flere flotte barer i gågaten

Vi ble enige om å gå videre å se mer og heller innta et måltid. Fant et flott sted som het Nono der jeg kanskje fikk verdens største porsjon stroganoff for 16.50 real og da var ei vannflaske inkludert. Ikke nok med at byen er vakker. Det er nesten gratis og spise her også.

Dagen fløy så fort av gårde og det ble så tidlig mørkt så vi bestemte oss for å kjøpe inn mat og drikke å komme oss tilbake til den flotte leiligheter vi ligger på. Vi hadde også en del ting vi skulle ha pakket ut som vi har utsatt. Til sånne kjedelige arbeidsoppgaver trenger man kaffe, og kaffeposen kjøpte vi i en butikk drevet av en japaneser som snakket flytendende portugisisk. Ifølge han drikker innbyggere i Curitiba ekstra sterk kaffe og da kjøpte vi nettopp det av han. En pose med ekstra sterk kaffe.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: