Varm Søndag i Sør-Amerikas største by

Knall vær denne dagen også, over 30 grader i skyggen, sol og skyfri himmel. Dette er også den siste dagen i denne flotte byen før vi reiser videre til Curitiba. En annen storby jeg skal skrive om senere. Denne dagen ble brukt til planlegging og innkjøp av billetter til bussturen til neste reisemål. Vi tok en Uber til stasjonen før vi dro videre til et museum. Det stedet var jo selvfølgelig stengt pga pandemien så vi stakk tilbake til området der leiligheten ligger. Det har blitt litt handling i det siste og sekken jeg har med har blitt litt i det minste laget. Jeg burde egentlig brukt dagen til å finne en som er større, men det meste er stengt på søndager.

Vi tok en lang spasertur i varmen for å finne igjen en bank som jeg kan ta ut penger. Banken var heldigvis åpen. De fleste andre butikker stengt. Helt greit egentlig. Da fikk jeg en unnskyldning til ikke å kjøpe ny sekk, men må klare meg med den lille jeg har. Penger spart er penger tjent som.man sier. På søndager er ikke så mye oppe og de fleste er nok sengeliggende etter en helg med fest og morro.

Vi gikk forbi det flotte teateret i São Paulo. Jeg stakk ikke innom, bare tok et bilde av bygget utvendig. Denne byen er virkelig imponerende med flotte bygninger og flotte parker. Spesielt på dager som dette når sola skinner. Det eneste problemet med parkene i byen er alle uteliggerne som sover i telt der. De har sikkert ikke et annet sted å gjøre av seg, men stemningen blir noe uhyggelig til tider. Det var noen utstillinger av diverse ting som selgere solgte fra små telt de hadde satt opp i den ene parken, men det var altfor varmt ettersom de hadde slått opp salgsbodene midt i solen. 

Jeg kunne virkelig tenkt å bruke noen flere dager i denne byen. Det var litt dårlig vær i starten på uka så vi mistet noen dager pga regn. Noen ekstra dager hadde gjort seg. Jeg får overtale kona til å ta noen uker her senere når pandemien har gitt seg. Vi har en tidsplan å følge og vi har ikke allverdens tid vi kan bruke i hver by vi besøker.

Vi gikk også forbi noen vakre malerier som var utstilt i gaten. Jeg hadde lyst til å kjøpe et, men har ikke mulighet til å drasse på så mye, selv om noen bilder på veggen i huset vi bor i til vanlig virkelig kunne trengt noe veggpryd. Vi sto ikke der så lenge. Som dere ser har dem også stelt opp bildene mitt i solsteika. Resten av søndagen ble brukt til å pakke ned sakene våre for nå reiser vi videre. Utrolig nok fikk vi plass til alt uten at jeg trengte å kjøpe inn større sekk. Neste innlegg blir skrevet i Curitiba. Får håpe den byen er like imponerende som São Paulo.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: