Dyreparken i São Paulo imponerer!

Denne dagen klaffet alt. Skyfri himmel , sol og 25 varmegrader og når man atpåtil tilbrakte dagen i dyreparken i São Paulo har man ingenting å klage over. Går det ann å leve bedre? Det kostet 55real per person å gå inn, spesial tilbud denne dagen, og vi fikk tilgang på dinosaurparken også. Et eget område fylt opp med forhistoriske dyr, selvfølgelig ikke ekte, men godt laget og utført.. De første dyrene vi derimot fikk øye på i parken var en flokk med fugler som holdt til i et vann.

Når jeg og kona gikk videre rundt vannet som møtte oss ved inngangen fikk vi øye på flere små øyer. Det var der apekattene av forskjellige raser hadde blitt plassert. Jeg synes det var rart de ikke bare stakk av. Det var ikke mer en 10cm dypt vann rundt hjemmene deres som var bygget på forskjellige landflekker i vannet. Jeg slo opp på internett for å finne ut mer, og aper kan vist ikke svømme og er som mennesker. Det må læres. De kunne fint bare gå over hvis de ville, men apene skjønte vel kanskje ikke hvor grunt det var.

Den ene apen likte å gjøre ablegøyer på en høy stolpe til stor ståhei fra publikum. Mer jubel, mer gjorde den seg til. En skikkelig linselus som nøyt oppmerksomhet fra besøkende. Kanskje apene likte hjemmet sitt godt. Det gjorde ihvertfall denne.

Ingen dyrepark uten giraffer og denne hadde flere stykker av dem. Den ene gikk inngjerdet alene mens de andre levde i en liten flokk på et stort område. Den som sto alene fikk ihvertfall skikkelig mat fra en av arbeiderne i dyreparken så kanskje den koste seg uansett.

Jeg skjønner ikke hvordan folk kan reise til Afrika å jakte og drepe så majestetiske og vakre dyr.

Flodhesten derimot synes jeg ikke var like vakker å se på der den lå og plasket i den lille vanndamen sin. Innimellon gapte den også til stor begeisting fra publikum. Den var skikkelig svær i kjeften selv om jeg ikke rakk og ta bilde av den når den gapte. Den minte meg litt om eks-dama mi egentlig. Stor i kjeften, bred over baken, men selvfølgelig var dyret mer fascinerende enn henne. Den gikk på land tilslutt og stilte seg i solen og sovnet.

Det var en fryd å gå rundt i denne parken. Den var så utrolig ryddig og det var nok av steder man kunne kjøpe både mat og en forfriskende is noe vi gjorde flere ganger pga varmen. Det var selvfølgelig de store kattedyrene jeg var mest spent på å se.

Den hvite bengalske tigeren lå på ryggen og sov. Jeg ventet en stund for å se om den beveget seg, men til ingen nytte.

Jungelens konge, altså løven lå også og sov ved siden av et tre. Jeg zoomet inn på den, men det er nesten umulig å få øye på det store dyret. Kattedyrene var nok slitne denne dagen, men heldigvis var leoparden våken, så jeg fikk ihverfall et bilde av et stående kattedyr.

Det var også et stort område der skilpaddene og krokodillene levde sammen. De så jeg mange av i Ubatuba, byen jeg var i uka i forveien så jeg sto ikke der så lenge. Et par bilder ble det selvfølgelig.

Like bortefor krokodillene sto elefantene inngjerdet. De var ikke av de største, men flotte å se på var de. Den ene ga labb til en av arbeiderne og fikk renset bena sine. Det virket som den koste seg der den sto å mottok en fotbehandling mens den spiste.

Av fuglene som de hadde mange i parken var det nok papegøyene og flamingoene som skilte seg ut mest selv om det er vanskelig å plukke ut en favoritt når alle var vakre å se på.

Det var jo også andre merkelige skapninger inne i dyreparken. Jeg husker ikke navnene på alle, men den rare dromedaren kjente jeg fort igjen.

Som nevnt tidligere i innlegget var det også en dinosaurdel inne i parken og betaler man litt ekstra får man også fri tilgang til den. Jeg og kona stakk innom den også, men det området var mest for barn. Dinosaurene var fortsatt flott laget, men jeg følte meg litt for gammel til å gå rundt der. Her kommer noen bilder fra stedet :

Det er også mulighet til å ta en safari inne i parken med bil. Det fikk vi ikke tid til ettersom dagen fløy av gårde. Det var også et reptilanlegg inne på stedet der de huset slanger som var stengt pga korona. Det stedet hadde jeg lyst til å se, men kanskje det blir en ny tur til dyreparken når koronaen er over. Kan virkelig anbefale stedet til andre turister som er eller skal til São Paulo.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: