Beco do Batman, et interessant sted i São Paulo

Etter noen dager der vi mer eller mindre har blitt sittende værfast i den lille leiligheten pga elendig vær har varmen kommet tilbake igjen og det har endelig sluttet å regne. Denne dagen brukte jeg og min bedre halvdel på å utforske et nytt kjent sted i byen, nemlig Beco do Batman eller Batmans alley. Stedet er kjent som et feststed med masse imponerende grafitti og er et av stedene man bør stikke innom hvis man ferierer i São Paulo. Jeg og kona tok taxi fra hotellet ettersom stedet lå 5km unna. Selvfølgelig kan man gå, men det er jeg for lat til. Vi kom nok litt for tidlig for de fleste barene og utestedene var stengt, men det gjorde oss ingen ting. Vi fikk nemlig hele stedet for oss selv der vi kunne traske rundt fra gate til gate å nyte den flotte grafittien. Noen av grafittien var så bra laget at jeg måtten gå frem å ta på den for å sjekke om at det ikke var et bilde jeg sto å så på. Kona var enig. Dette stedet var imponerende.

Etter en stund var det tid for middag. Den ble inntatt på restauranten Pai do Beco og de folka kunne virkelig lage mat. Kyllingen, bønnene og salaten jeg fikk var perfekt tilberedt. Kona bestilte pølsebiter med tilbehør og porsjonene var enorme. Jeg måtte hjelpe henne å spise opp selv om jeg egentlig snart burde gå på en diett. Den får jeg starte på når jeg er hjemme igjen. Det er fortsatt igjen mange uker igjen av turen.

Ettet måltidet gikk vi videre. Det var litt tungt å gå etter så mye mat og jeg ble litt søvnig også, men heldigvis våkner man fort når man går rundt i denne storbyen. Mye trafikk , mye fint å se på. Vi kom frem til en enorm kirkegård vi stakk en tur inn i. Jeg vet ikke hva som er så fascinerende med sånne steder. Jeg stakk innom en når jeg var i byen Petrópolis også som jeg skrev artikler om tidligere.

Det ble faktisk en hyggelig tur. Det ble varmere i været og fuglene sang fra flere steder der de hadde funnet ly i trærne rundt omkring på stedet. Det minte meg litt om norsk sommer å gå rundt her. Gravsteinene er helt enorme og de er virkelig kunstneriske lagd med forskjellige bibelske motiver. Noen av de strekker seg et par meter over bakken også. Lurer på hvor mye penger noen av disse gravstenene koster? Koster nok mer enn jeg har råd til. Blir nok bare ei tom blomstervase på min grav.

Vi tuslet videre og tenkte å gå rundt i nabolaget til barene åpnet senere på kvelden, men den planen gikk i vasken. Det har litt lett for å bli sånn. Mer man går, flere nye steder oppdager man og plutselig blir det litt for sent, man er litt for langt unna det opprinnelige stedet og kroppen er mer eller mindre utslitt. Vi tok heller en taxi tilbake til hotellet og slappet av med Netflix istedet. Det er en ny dag i morgen og den skal tilbringes i dyreparken. Vi gleder oss.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: