Stor nok!

Storbyen São Paulo er definitivt stor nok. Det er nesten litt skremmende noenganger å gå rundt i denne enorme byen, spesielt for en nordmann oppvokset på landsbygda. Byen er skremmende og spennende på en gang, men det er faktisk en trygg by å ferdes i, spesielt i forhold til andre storbyer i Brasil. Byen er kjent for å være veldig rik, og metropolen har tiltrekt rikmannsfolk fra alle verdenshjørner som har investert tungt i denne byen. Jeg og kona gikk ut tidlig denne dagen også. Litt kaldt, under 20grader, i tillegg kom det duskregn i perioder. Skikkelig klamt vær. Litt for kaldt å gå i shorts, litt for varmt å gå i bukse. Vi gikk forbi en utrolig flott kirke som het Catedral Metropolitana de São Paulo.

Kirka var utrolig vakker med flotte utskjæringer som dere kan se på bildene. Det var ikke så mange bilder jeg fikk tatt av den. Det var så utrolig mange uteliggere som lå og sov rundt den og som spurte etter penger. Mange av de gikk rundt og snakket med seg selv også, totalt sinnsforvirred. Utrolig uhyggelig stemning på enkelte plasser i denne byen så jeg og kona ble ikke der så altfor lenge før vi stakk videre.

Vi gikk oss bort også. Ganske vanlig når man går rundt her, men man blir ihvertfall litt bedre kjent med byen. Vi gikk forbi flere flotte bygg og statuer på turen og heldigvis hadde kona med mobilen sin så vi fikk slått inn ei adresse vi kunne gå etter. Vi gikk tilbake til den japanske delen av byen som vi hadde vært i noen dager tidligere.

Den orientalske parken som ligger der jeg hadde så lyst til å se var dessverre stengt. Jeg ble selvfølgelig litt skuffet og neste backpacking tur skal tas når koronaen er over. Heldigvis er fortsatt butikker, spisesteder og kafeer åpne. Stakk innom et flott asiatisk spisested og tok en kopp te for å slukke tørsten og skuffelsen, mens kona stakk på en av de vanlige shoppingturene for å handle ting vi egentlig ikke har mulighet til å bære på videre på reisen.

Når hun endelig kom tilbake bestilte vi mat på dette fine spisestedet. Asiatere er så høflige og respektfulle så vi bestilte et måltid pga vi følte oss så velkomne. Mat kunne de også lage. Den friterte fisken og risen med soya smakte utrolig godt. Måltidet kom på 77real og var helt klart verdt det.

Etter måltidet gikk vi tilbake til leiligheten vår. Det begynte å regne mer utover dagen og det ble litt kaldere også, men jeg fikk ihvertfall tatt noen bilder av den japanske frihetsparken før vi kom oss til overnattingstedet vårt.

Vi får satse på at været snur og vi har fortsatt mange dager til gode i storbyen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: