Sunn start på siste dagen i Ubatuba

Vi startet dagen med en skikkelig sunn frokost på gjestgiveriet vi har vært på snart ei uke. Hjemmelaget guacamole, noen egg, risbrød og usaltede nøtter til dessert. Hellstrøm selv hadde nok gitt tommel opp for denne sunne frokosten. Det eneste som trakk ned var at jeg måtte drikke kaffe fra et glass. Er man på tur må man noenganger improvisere og kopper hadde vi ikke tilgang på. Etter frokosten dro vi til stranden Pereque-Mirim som lå en kort busstur unna der vi bor.

Det var helt blå himmel før vi dro og når vi kom frem kort tid etterpå var himmelen helt grå og overskyet. Stedet er kjent for å ha et vær som skifter fort, men å tusle rundt når det er overskyet er en god del lettere enn når sola steker som verst. Vi var ikke så lenge på stranden. Det begynte å blåse og utrolig nok begynte vi begge å fryse. Litt ille for en nordmann å innrømme at det er kaldt når det fortsatt ligger på rundt 20 varmegrader.

Vi stakk heller til nærmeste spisested og trengte ikke å gå så lenge før vi fant et fint sted. Vi gikk forbi ei ananasplante på veien. Første gangen jeg har sett i mitt liv og brasiliansk natur imponerer.

Spisestedet vi slo oss ned på het Pereque Mirim, samme navn som stranden vi nettopp besøkte. Her kunne de virkelig lage mat og de brukte vanlig ved for å lage maten. Det brennende treverket ga en hyggelig lukt inne på restauranten og et lite øyeblikk mimret jeg tilbake til norsk natur der jeg mange ganger har kokt kaffe over ei furustastamme på en av mine fisketurer.

Maten besto av kylling.gresskar,ris,bønner og en annen matbit jeg ikke vet navnet på. Det smakte helt nydelig og den snakkesalige kelneren kunne ikke skryte nok av Norge mens jeg spiste. Skjønte ikke alt han sa. Dialekta er litt annerledes her og mannen snakket forferdelig fort med ei maske foran munnen for å bekjempe koronaen. Det var ikke mye av samtalen som mest gikk en vei jeg fikk med meg. Det ble alt i alt en meget hyggelig matopplevelse. Kelneren hadde også en imponerende myntsamling som han stolt viste frem til oss. Det tok ikke lang tid før jeg fant igjen norske krona. Klarer dere å finne den på bildet? Det har nok hvert nordmenn på dette stedet før.

Han spurte om jeg hadde noen norske mynter og sedler jeg kunne gi til han. Dessverre hadde jeg ikke det på meg, men jeg lovte og sende han noen når jeg kom hjem til Norge.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: