Søndagstur på over 1 mil

Søndagsturen ble noe lengre en først antatt. Jeg og kona skulle egentlig ta det rolig denne dagen og bare slappe av litt på gjestgiveriet. Planen min var å skrive litt og kona ville teste ut bassenget. Det var ikke helt sånn dagen gikk. Vi var tom for vann og ikke hadde vi noe særlig mat igjen i kjøleskapet heller. Man kan ikke drikke vann rett fra springen i Brasil. Vannet smaker klor og det er ikke 100% rent heller. Det er sånne ting jeg savner fra midt hjemland. I Norge kan man nesten drikke vann fra nærmeste bekk, og det å tappe iskaldt drikkende vann fra springen er en luksus brasilianere bare kan drømme om. Vi visste ikke hvor nærmeste bakeri var for å handle, det eneste som er oppe på en tidlig søndagsmorgen, og istedenfor å spørre noen gikk vi bare en tilfeldig vei. Tilslutt hadde vi gått 5km og var midt i sentrum. Det var i hvertfall veldig overskyet så jeg slapp ihverfall å bli solbrent på turen, men det var utrolig varmt og klamt.

Vi kom tilslutt frem til et åpent bakeri, men ettersom det var helligdag var det så utrolig folksomt der. Vi fant heller et annet et vi tok frokosten på og for å handle litt. Der var det litt mindre folk, litt mindre sjarmerende, men helt klart et overkommelig sted for å starte dagen. Vi prøver på det beste å unngå folkemengder på turen pga koronaviruset. Som du ser på bilde er det ikke alltid så lett.

Vi gikk forbi en park som lå inntil stranden som strekker seg langs hele byen også. Der var det utstilt et hvalskjellet. Ganske spesielt å se når jeg så den første gangen. Det var også satt opp en statue av en franskmann som har gjort mye for havet. Hva var det han het igjen? Etter statuen å dømme var han ihvertfall utrolig liten av vekst. Større enn sinnataggen, men ikke så mye.

Senere på dagen fant vi et fint sted å spise. Hva restauranten het husker jeg ikke i farten, men det var utrolig vakre omgivelser der stedet lå helt inntil vannet. Sjekk de flotte båtene jeg la ut et bilde av. Malt i flotte fascinerende farger og sånt blir det bra bilder av. Vi fikk noen tips fra kelneren på restauranten at det var noen vakre strender på øya pescadores da ilha. Øya lå like ved og det gikk ei bru over. Litt lurvete nabolag for å komme dit, men absolutt verdt turen. Stranden var flott selv i overskyet vær og jeg må atter engang gjenta meg selv og si at det lønner seg å høre på lokalbolkningen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: