Den vakre elva Rio Escuro

For dere som kanskje har planlagt en ferietur til Ubatuba bør absolutt ta turen til elva Rio Escuro. Jeg og kona gjorde det denne dagen, og et vakrere sted skal man lete lenge etter. Bussturen tok vel rundt 15minutter og vi dro ganske tidlig dit. Vi prøver å komme oss avgårde tidlig før folk våkner for å unngå kø og store forsamlinger. Fortsatt mye korona her, men det stopper fortsatt ikke reiselysten vår. Vi ble helt lamslåtte når vi kom frem til elven med den vakre stranden som strekte seg helt til havet.

Det var lite folk der, og de fleste som var der sto på broen for å fiske i elven mens trafikken kjørte forbi. Jeg og kona bestemte oss for å gå etter elven for å se hvor langt elven strekte seg, og kanskje vi kunne se en fisk eller to også. Det virket som man kunne gå i evigheter etter stranden og den ville ingen ende ta. Jeg så ingen fisk når jeg trasket i vannet, men jeg kom til et sted jeg så flere vak. Jeg tok et tilfeldig bildet av et. Ser dere vaket på bildet? Dumt jeg snart skal reise videre ellers hadde jeg prøvd fiskelykken på dette vakre stedet.

Vi fortsatte å gå etter elven, men så begynte vannet plutselig å stige. Vi stakk fort tilbake igjen til bruen vi kom fra der vi også gikk av bussen for å finne et sted i høyden man kunne legge ut kangaen og sette seg ned å slappe av litt. Det var ganske overskyet som det ofte er her, men plutselig begynte solen å titte litt frem. Været snur mye raskere i denne delstaten. Det går fra overskyet til sol, og tilbake igjen på veldig kort tid.

Da var det tid for dagens første dukkert. Vannet var varmt og jeg var ikke den eneste som likte å bade her. Det kom flere og flere folk utover dagen, men strandselgere så jeg nesten ingen av her. Bare en person som gikk rundt med ei lita tralle og solgte is, og det så ikke ut som han hadde så mange kunder. De fleste hadde med seg kjølebagger med både mat og drikke. Mat hadde ikke vi med så da sulten kom snikende var det på tide å hoppe på første bussen som gikk til sentrum.

Jeg skal ikke påstå at byen har så veldig lekker arkitektur å by på. Stedet er nok mest kjent for de vakre strendene og den fine naturen som ligger rundt byen. Vi gikk forbi ei flott kirke, noe stort mer av flotte bygninger hadde ikke byen å by på. Ubatuba er en typisk liten brasiliansk strandby man trygt kan ferdes rundt i. Hverken jeg eller min kona har vært borti noen uheldige situasjoner på turen og da er det lett å kose seg.

Når vi gikk rundt i byen kom det plutselig noen haner springende ut i veien. Jeg fulgte etter disse morsomme skapningene en stund for å se hvor de hadde tenkt seg. Det virket ikke som de hadde planlagt byturen noe særlig der de vimset distre rundt. Etter et måltid og et par kaffekopper på et tilfeldig bakeri til 51real tok vi bussen tilbak til gjestgiveriet for å slappe av. Det er en dag i morgen også.

For en flott grafitti på bussholdeplassen.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: