Aquario de Ubatuba

En av severdighetene i Ubatuba er Aquario de Ubatuba. Et sted med masse akvariumer med alle slags fiskesorter som lever i havet. Selvfølgelig måtte jeg og kona stikke innom. Det er sånne ting man virkelig setter pris på når man er på ferie. Det kostet 60real for 2 personer å komme inn og det var et meget hyggelig og interessant sted.

Det var krokodillene som levde sammen med skilpaddene som var de mest fascinerende skapningene der. Synes det var rart at skilpaddene ikke ble krokodillemat, men de levde utrolig nok i harmoni sammen. Hvis man velger å tro på museumet som spesifikt forklarte det på en plakat utenfor glasset. Jeg var glad for at det var et glass mellom meg og dyrene, ellers hadde jeg nok tatt beina fart, og mens jeg sto der tenkte jeg tanken hvor solid glasset var. Heldigvis var jeg ikke alene på senteret og det kan nok tenkes at andre folk hadde blitt krokodillemat før meg hvis uhellet hadde vært ute.

Klarer du å se begge øglene på bildet?

Det var også flere øgler som de hadde levende inne i glassburene sine. De virket veldig avslappet der de sto og de rikket seg ikke mye uansett hvor nærme glasset jeg kom og lagde lyder og grimaser til dem. På bildet jeg la ut er det faktisk 2 øgler. Klarer du å få øye på den andre? Jeg har trøbbel med å finne den selv om jeg vet hvor den er. Den er utrolig kamuflert, men faktisk større enn den du ser enkelt på bildet.

Av alle fiskene vi så, for det var mange forskjellige akvariumer der, tror jeg nok haiene som naturligvis hadde det største huset var de mest imponerende. Selv om de virker litt skumle for folk flest er de fascinerende å se på, gjennom et tykt glass og på avstand vel og merke. Tenk å få en sånn en på fiskestanga?

Pingviner hadde de på senteret også. Eller pingvin blir kanskje mer riktig. Jeg så bare en av dem, og så sant de andre ikke gikk og gjemte seg så var den alene. Den virket ikke særlig lei seg av den grunn, men kom stolt og viste seg frem til stor begeistring for gjestene. Ble begeistret jeg også. Det var en underholdende og fascinerende skapning.

Jeg og kona ble utrolig lenge inne på dette flotte museumet og stedet var fylt opp av mye nyttig informasjon. Det meste var skrevet på portugisisk selv om stedet ligger i en turistby. Helt greit for meg, jeg mestrer språket ganske bra og kona er brasiliansk så hun kan det flytende. Stedet rettet mye fokus på ødeleggelser av havet fra mennesker og de hadde laget egne rom for å illustrere nettopp dette.

Rart at vi mennesker ødelegger havet og dens skapninger med forurensning og rovfisking når vi er så avhengig av den?

Jeg kan virkelig anbefale stedet. Billig inngang og utrolig flotte fiskearter. Hele stedet var så ryddig og veldrevet også. Sikk innom hvis du tar din neste ferietur til Ubatuba, Brasil. Du vil garantert ikke angre.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: