Reise til Paraty

Da reiser jeg og kona atter en gang ut på tur. Denne gangen til strandbyen Paraty. Vi har lest en del om byen og den ligger på listen over en av de beste feriedestinasjonene i Brasil for de som liker hav og strand. Det skal visst være noen vakre fjell og fossefall der også så vi er begge spente på hva som venter oss. Byen har 35000 innbyggere og gjestgiveriet Beija Flor booket vi i forveien. 450 real for 6 netter må kalles et røverkjøp. Vi fikk rabatt fordi vi kontaktet eier og avtalte pris istedenfor å booke over internett. Et sparetips jeg nevnte i et tidligere blogginnlegg. Småbyen ligger i delstaten Rio de Janeiro, men fortsatt et godt stykke unna der vi bor.

Bilde tatt fra bussholdeplassen i Rio.

Vi bestemte oss å ta buss denne gangen ettersom vi må gjennom storbyen Rio de Janeiro. Vi dro 08.00 på morgenen fra Buzios og var på bussholdeplassen i Rio ved 10.00 tiden. Neste buss gikk ikke før 16.00 til Paraty så det ble noen timers venting. Vi dro nok altfor tidlig fra buzios og vi angret begge bittert på at vi ikke tok en senere buss fra der vi bor. Når bussen endelig kom hadde han som solgte billettene gitt oss feil billetter og avreisen fra Rio var ikke før dagen etter. Vi hadde 5minutter på å springe inn til billettluka for å skifte billett og vi rakk det med ca 1minutts margin. Med riktig billett slapp bussjåføren oss på bussen og vi var endelig på vei til Paraty.

Bildet fra Paraty bussholdeplassen. Endelig fremme

Etter nesten 5 timers busstur var vi fremme og det var utrolig godt å strekke på beina. Vi praiet den første taxien vi så og kom endelig frem til gjestgiveriet. Et vakkert og sjarmerende sted og vi ble godt tatt imot av hun som eier stedet. Overnattingstedet lå 4 km vekke fra sentrum, men det var ikke noe problem så lenge gjestgiveriet leier ut sykler for 20 real per dag. Dette overnattingsstedet likte vi begge.

Vi fikk ikke sett noe særlig til byen første kvelden. Det ble altfor sent og vi var begge slitne etter den lange bussturen med all ventingen. Vi gikk begge tidlig til sengs for å gripe neste dag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: