Sommeren regner bort

Svigerforeldrene mine bor i utkanten av Sao Pedro, en by jeg har skrevet om flere ganger. De siste dagene har det kommet forferdelig mye regn, og regn på landsbygda kan ofte gi fryktelig mye jobb. Hele huset de bodde i ble oversvømt av regnvann og ettersom mange av veiene er jordveier dro vannet med seg masse gjørme inn i huset og rundt resten av eiendommen. I sånne tilfeller er det greit med en storfamilie så alle kan hjelpe til å ta i et tak. Dugnadsånden lenge leve.

Etter oppryddingen ble det en tur ut i gaten. Jeg bodde i denne bydelen en periode for lenge siden og har mange gode minner herifra. Miljøet har blitt litt hardere de siste 10årene. Nå har det blitt mer narkotika i gatene og drap skjer oftere en før. De stenger skolene også i perioder så bander skal gjøre opp hva de nå krangler om. Man blir også tvingt til å velge internettleverandør som de kriminelle bestemmer. De skal jo sikkert ha sin del av kaka. Kjedelig at det har blitt sånn når jeg har så gode minner om stedet. Prisene her er jo billigere en mange andre steder. En stor øl her koster 4real.

Etter all jobbinga måtte det mat til. Frango assado, helstekt kylling er grei mat etter en dugnadsånd. Kylling med tilbehør som var nok til 6 personer kom på ca 150kr, med ei stor brusflaske. Som nevnt er det billig her. Jeg fikk streng beskjed av eieren av stedet at hun ikke skulle være med på bilde. Hun likte ikke sosiale medier og å bli tatt bilde av. Jeg synes det var rart. Det var ei flott dame. Hyggelig var hun også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: