Kokosnøtter rett fra palmetreet i hagen

Startet dagen i dag med å stikke ut i hagen for å hente meg noen forfriskende kokosnøtter. Jeg plantet 2 trær i hagen for en del år tilbake, men det var kun det ene treet som overlevede. Til gjengjeld gir det meg mange kokosnøtter også, selv om det tar litt tid mellom hver gang jeg kan plukke de. Jeg ble litt lurt når jeg kjøpte treet. Jeg kjøpte egentlig et tre som ikke skulle bli høyere en 3meter, men dette er nok høyere en det allerede. For sent å klage nå, men problemet er at høyere treet blir, vanskeligere blir det å få tak i den herlige frukten. Jeg er ganske sikker på at det er ingenting som er en bedre kur mot fyllesyke enn et par glass med kokosvann. Folk sier ihvertfall det til meg. Jeg synes egentlig bare søvn hjelper, eller bare unngå å drikke i det hele tatt.

Det er ikke lett å åpne disse kokosnøttene, og det tar litt øvelse. Dere husker kanskje Tom Hanks i Cast Away når han prøvde og åpne denne forfriskende frukten. Det var omtrent sånn for meg første gangen også, men heldigvis har jeg fått litt trening og det går litt lettere idag. Man kan også kjøpe kokosnøttvann på gata i Brasil, men det er litt mer stas å plukke den selv. Det er også mange som serverer kokosnøtter på strendene med alkohol, som en drink, eller man kan kjøpe de rett fra lastebilen som kommer med fruktene. Hvis du skal bestille deg denne frukten er det viktig at du uttaler det noenlunde riktig. Du må si Coco sakte. Sier du det for fort betyr det møkk, noen en kamerat av meg gjorde mens selgerne lo seg ihjel. Ordene skrives nesten likt også : coco = kokosnøtt , cocô = møkk. Ganske forvirrende, men det går seg til.

Man kan også åpne kokosnøtten å spise det hvite fruktkjøttet som ligger på innsiden av skallet. Jeg synes det blir litt mye jobb, og ikke synes jeg det er like godt som selve kokosnøttvannet så det gidder jeg ikke bruke tiden på. Selve skallet kaster jeg tilbake på min egen avfallsplass i hagen. Det blir til fin matjord tilslutt for den som har tid til å vente. Ha en fin helg lesere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: