En kveld i Capo Frio

Jeg og kona tok bilen og dro til den flotte strandbyen Cabo Frio og brukte kvelden der. Vi startet kvelden med et par hamburgere før vi gikk videre ned til stranden en tur. Det var mange folk der til å være sent på kvelden, men det var også 26grader i lufta så mange ville kanskje avkjøle seg litt. Det er ofte kald vind på Praia do Forte, strandens navn, og det er et flott sted å ta seg kveldsturer og kanskje en dukkert på. Jeg synes vannet ofte er litt for kaldt så jeg holdt meg på land med min bedre halvdel. Jeg kjente det lukta marihuana her og der uten at jeg skal dømme noen. Mange strandbomser liker å røyke og hvem er jeg til å dømme. Jeg synes faktisk røyken fra marihuana lukter utrolig godt, selv om jeg holder meg unna planten selv.

Vi gikk også forbi et enormt strandslott. Det finnes mange kunstnere som lager fantastiske sandslott og man betaler selvfølgelig noen kroner for å ta et bilde. Skjønner ikke hvordan folk klarer å bygge sånne flotte ting av noen sandkorn. Jeg klarer knapt å skrive navnet mitt i sanden. Det var virkelig liv ute denne kvelden og det var ikke engang helg. Strand og gateselgere overalt. Turistene har definitivt kommet til byen noe som er bra for menneskene som livnærer seg på turismen her. De har sikkert hatt det tøft mange av dem under denne koronapandemien.

Vi gikk til en park som var full av boder og telt. Sist vi var her var alt tomt, nå er det fult av folk overalt. Bildene blir ikke så gode i mørket selv om smarttelefonen jeg kjøpte bare er noen måneder gammel. Litt skuffende egentlig, men jeg får oppgradere til en bedre en om en stund. Den tar ihvertfall greie bilder på dagtid. Vi gikk rundt mellom boder og telt der det ble solgt alt fra mat, drikke og en haug med andre ting som jeg sannsynligvis aldri vil få bruk for i huset. Det er gøy å titte, men vi kjøpte ikke så mye denne dagen. Bare noen vannflasker før vi gikk videre. Det går med en del vann når man går rundt sånn. En kald øl hadde kanskje smakt bedre, men den får jeg ha til gode. Det er mange som går rundt med en ølboks i hånda nedi Brasil. Her kommer ikke politiet og heller ut ølet ditt om du drikker åpent på gaten sånn som ofte skjer hjemme i Norge.

Vi gikk til en annen park også, et stykke unna. Vi kjørte forbi der på vei til byen og vi så de hadde telt fullstappet av bøker. Da måtte vi dit. Man kan finne mange boksskatter på sånne steder, men utvalget var ikke så bra idag. Kanskje vi kom litt sent. Det var mange billigbøker som vanlige bokhandlere tar en blodpris for. Skal man kjøpe bøker er det på sånne steder man burde gå. Her var den dyreste boka 10 real.

Jeg har fortsatt en bok jeg skal lese ut før jeg kjøper flere, så kanskje jeg kjøper noen neste gang. Alle bøkene er selvfølgelig på portugisisk. Lese er en av flere metoder man kan forbedre språket på, selv om jeg i det siste har foretrukket Netflix dubbet på portugisisk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: