Papayatrærne gir ikke frukter.

Jeg har ikke bevisst plantet disse papayatrærne jeg har i hagen. Jeg har bare kastet ut litt matrester og tydeligvis var det nok noen papayaskall og frø som ble med i matavfallet som endte i den lille hageflekken jeg har plantet hovedsakelig banantrær. Problemet er at ingen av trærne som vokser pent og pyntelig etter hverandre mot muren gir fra seg noen som helst frukter. Da synes jeg litt av poenget å ha trærne er bortkastet, selv om de er flotte å se på og gir litt liv til en ellers så ganske trist hage. Jeg synes det er litt rart at de har vokset så mye på veldig kort tid og jeg har heller ikke vannet noen av buskene jeg har. De klarer seg godt med vannet de selv finner i jorda. Det kan da ikke være mye vann de trenger heller, det er utrolig varmt her på denne tiden. Gresset har til og med visnet noen steder på plenen, noe som skjer ofte i sommerhalvåret. Det kvikner til når regnet kommer uansett så det tar jeg helt med ro. Problemet med disse papayatrærne er at de ikke gir noen som helst frukter, og jeg fikk beskjed av en gartner at det er fordi det finnes 2 typer trær, maskuline og feminine. Det er bare de feminine som gir frukter, de maskuline gir deg ingenting. Jeg fikk også beskjed at den ene halvparten av papayafrukten har maskuline frø, og den andre har feminine. Tydeligvis er det vist bare maskuline frø som har fulgt med matavfallet, noe som er litt bittert. Jeg velger uansett å ikke fjerne de. De gir ifra seg en flott grønnfarge og det skaper da noe liv i hagen.

Jeg har ihvertfall et lite feminint tre i hagen som til nå har gitt meg en liten umoden papayafrukt. Jeg synes treet vokser mye saktere, men kanskje jorda der er noe dårligere. Det er for sent å flytte treet nå så jeg får bare takke meg med den ene frukten den gir å satse på den gir meg mer i fremtiden.

Jeg har også plantet 2 nye banantrær i hagen, men det var bare den ene som overlevde. Jeg ga de nok vann den første uka de trenger det, men den ene ble plantet der jeg har kastet mye hestemøkk. Hestemøkka har nok ødelagt røttene til den ene fordi den var altfor fersk. Hestemøkka skal som kjent brenne fra seg en stund før man skal bruke den som hagegjødsel og det tok jeg meg ikke tid til. Jeg får plante en ny en senere. Jeg har nok banantrær å ta av ettersom de sprer seg veldig fort.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: