En sen start på dagen

Det ble en litt tung start på dagen. Det ble nok litt for mange øl dagen i forveien. Jeg har som regel lett for å ta et par øl for mye når jeg først starter. Kona var i fin form. Selv om jeg var litt fyllesyk fikk jeg i meg en skikkelig frokost på hotellet før vi stakk en tur til sentrum. Selv om førsteinntrykket jeg hadde av byen ikke var så bra, merket jeg at å gå rundt i sentrum var hyggelig. Det var en del boder som var satt opp ved parken og jeg og kona slo av en prat med en selger som ga oss reisetips. Han mente vi skulle dra til et nabolag med navn ilumar, et lite sted vi passerte på veien til Nova Friburgo. Man får ofte god informasjon om steder om man snakker med innbyggere og lokalkjente. Et godt reisetips om man er på tur.

Varmen var nesten drepen mitt på dagen, og ettersom det meste var stengt pga korona stakk vi tilbake på hotellet. Følte som man gikk rundt i en norsk by på en søndag. Alt var stengt bortsett fra matbutikkene og bensinstasjonene. Vi bestemte oss for å slappe av i bassenget. Hotellet var såpass fint så det var helt greit å slappe av der når sola stekte som verst. Nabolaget hotellet lå på var også et veldig vakkert sted.

Kona tok en øl denne dagen også, men jeg holdt meg til vann. Kalde øl i sola selv ved et flott basseng fristet ikke idag. Kroppen fikk nok litt for mye dagen i forveien. Maten fikk vi levert til hotellet. Restaurantene kunne levere mat, men hadde ikke lov til å ha gjester. Greit nok når man befinner seg på et fint sovested selv om jeg savner å spise på en restaurant. Etter litt sløving på hotellet begynte solen å forsvinne og kvelden kom overraskende fort. Formen hadde da blitt helt fin igjen også. Fet mat og litt bading i basseng er en bra kur for fyllesyke.

Kveldene i denne byen er faktisk veldig hyggelige selv under korona. De flotte fjellene som ligger rundt byen gjør stedet til en sjarmerende småby. Byen er litt kjøligere på kveldstid også, og det er hyggelig å gå rundt å titte selv om det meste er stengt. Det føles litt som å gå rundt i en spøkelsesby selv om det er forholdsvis mye biltrafikk i sentrum. Førsteinntrykket av byen var ikke så veldig bra, men jeg merker stedet vokser på meg mer jeg tusler rundt i byen.

Kveldsmaten kjøpte vi på et padaria. Man kunne ikke plukke maten selv pga korona, så man måtte si til bakeren hva man skulle ha. I sånne tilfeller er det et must og kunne språket, men jeg behersker portugisisk rimelig greit nå. Jeg bestilte pao do queijo, ostebrød som jeg aldri kan få nok av.

En av flere mørke bakgater vi fikk forbi.
Litt sånn resident evil over dette bildet.

Vi gikk videre til et annet sted i byen, litt vekke i fra sentrum. Jeg og kona fikk en litt uhyggelig følelse av å gå der. Tomme mørke gater overalt, bortsett fra noen folk som satt på fortauskanten og drakk øl. Jeg tror ikke byen er så utsatt for kriminalitet, men stedet begynte å få en guffen atmosfære så vi bestemte oss for å gå tilbake til hotellet.

På veien tilbake gikk vi forbi mange statuer og figurer som dreide seg om religion. Religion er veldig utbredt i Brasil og denne byen er intet unntak. Selv om jeg ikke er troende så føles det som om noen passer på når man villeder seg på bortgjemte plasser og man passerer en statue av en engel eller en annen skikkelse fra bibelen. Vi kom oss trygt frem til hotellet tilslutt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: