En aften i Nova Friburgo

Etter vi checket inn på hotellet som forresten var et enestående hotell. De spilte bl.a red hot chilli peppers i fellesarealet i resepsjonen og overnattingstedet hadde også en veldig flott hage med basseng, biljard og velstelt plen med sitteplasser. Mannen i resepsjonen var også en hyggelig sympatisk mann og ga oss et tips at vi bare kunne ta med drikkevarer på rommet å bruke minibaren så mye vi ville til å kjøle det ned. Dette stedet ble man nok ikke sett ned på hvis man tok noen kalde og det var nettopp det vi gjorde første kvelden også. Drikkevarene kjøpte vi ute. Vi gikk forbi en flott kirke ved navn Igreja de Santo Antônio og det gikk også en egen taubane eller heis til toppen av fjellet ved siden av for å få utsikt over byen. Denne var selvfølgelig stengt pga korona og så og si resten av byen var stengt også. Hele byen hadde rødt flagg noe vi ikke sjekka før vi dro. Jeg merket jeg hadde korona litt i bakhodet når vi gikk for å finne nærmeste matbutikk for drikkevarer. Matbutikkene var faktisk det eneste som var oppe. Alle i byen var forresten flinke til å holde avstand å bruke maske, bortsett ifra ungdommene som hang i parken da. De lever vel mer i nuet og føler seg vel litt mer udødelige enn vi godt voksne. Husker selv hvordan det var og jeg hang meg uansett ikke så mye opp i hva de drev med. Folk får leve som de vil.

Selv om både jeg og kona hadde pandemien i bakhodet forsvant nervene utover kvelden ettersom ølglassene ble fylt opp. Brasilianere er gode på alkohol. Førsteinntrykket av byen er faktisk ikke så veldig positivt. Veldig rotete, umulig å kjøre bil pga ustrukturerte gater og hele byen var mer eller mindre bygget i et stort kaos. Ingenting gir egentlig mening på dette stedet. Jeg dro jo hovedsakelig til denne fjellbyen for å komme litt unna varmen, men det er like varmt her, spesielt mitt på dagen. Fjellene rundt byen er naturligvis flotte, men de gjør også at det ikke er noe særlig vind som kan avkjøle folk når man går i byen. Stedet er også kjent for billig undertøy for kvinner. Det blir visst produsert i denne byen, men dameundertøy er egentlig ikke så veldig interessant for min del, kona derimot synes det selvfølgelig var stas. Det hjalp jo ikke så mye hvor interessert hun var i undertøy når stedene var stengt.

Selv om koronaen gjør at alle må holde stengt er det nok med folk som har gode ideer om hvordan man kan tjene seg litt ekstra. Hver gang bilistene stoppet på rødt lys kom det klovner midt i veien og sjonglerte med ringer for å tjene en slant. Artig påfunn og jeg ble stående begeistret å se på. Kona likte ikke at jeg tok bilde av dem, men så lenge de sto med ryggen til kan de vel ikke klage.

Det gikk også en flott elv som rant gjennom byen, men jeg så ingen ved ei fiskestang der så jeg regner med vannet er forurensett. Noe som elvene ofte er som renner gjennom byer. Etter noen timers gange for å bli litt kjent med byen dro vi tilbake til hotellet, satte oss ved bassengkanten med noen kalde pils. Man lever kun en gang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: