Reise til Nova Friburgo

Da legger jeg og kona ut på atter en tur. Denne gangen skal vi tilbringe en helg i Nova Friburgo som er en fjellby i delstaten Rio de Janeiro. Vi har allerede besøkt nabobyene Petropolis og Teresopolis, men Nova Friburgo har vi aldri besøkt enda. Fjellbyer har som oftest et mye kjøligere klima og det skal bli herlig å komme seg litt vekk fra varmen i Buzios som har vært intens i det siste.

Det er ingen storby det er snakk om. Den har kun 191 158 innbyggere ifølge Wikipedia, men for meg er egentlig det nok folk for en helg. Vi tenkte en stund på å ta en buss til fjellbyen. Det går direktebuss fra bl.a Cabo Frio, men vi bestemte oss heller for å ta bilen. Da kan man stoppe litt på veien, ta en kaffe, strekke litt på bena og kanskje også få tatt noen vakre landskapsbilder. Byen ligger ikke mer en 140 km unna der vi bor og ifølge kartet skal man klare turen på ca 3 timer, men vi endte opp med å bruke nærmere 5timer pga alle pausene vi tok på veien. Er man på tur skal man ikke stresse og mase. Byen ligger ganske nærme storbyen Rio de Janeiro også, bare 152km unna.

Kona endte opp med å være sjåfør mesteparten av veien. Jeg har ikke gyldig førerkort lengre, men jeg kjører ofte uansett. Det norske førerkortet er visst bare gyldig de første 6 månedene man er i landet, noe jeg stusset litt over. Hvis man kjører skadefritt så lenge har det vel liten betydning om man bare fortsetter å kjøre? Jeg får håpe den unnskyldningen holder hvis jeg skulle bli tatt i kontroll en gang.

Etter en flott kjørertur med mange fine naturopplevelser kom vi frem til stedet vi skulle ligge på. Overnattingsstedet fikset vi på forhold og het Mount Everest hotel. Sovestedet var meget ordentlig og sjarmerende. Vi kunne ikke valgt et bedre sovested. Litt stiv pris. Vi betalte 450 real for 2 netter, men det er tross alt ferie i Brasil nå og hotellrom blir ofte litt dyrere. Jeg tror denne helga kommer til å bli bra uansett jeg. Kona nikket samtykkende. Nå er det å sove litt i den friske fjellufta. Det er en ny dag i morgen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: