Reise til Araruama

Idag dro jeg og kona til en annen strandby ved navn Araruama. Byen ligger ikke langt unna der vi bor i buzios, men denne strandbyen er ikke noe kjent for turister. Det synes jeg egentlig er litt rart med tanke på hvor vakkert sted det er. Det å reise til Araruama er også ganske enkelt, man tar bare en direktebuss fra Rio de Janeiro som ligger 114km unna. Vi tok bilen fra hjemmet vårt og etter ca 1.5t var vi fremme. Utkanten av byen så veldig landsbyaktig, støvete og slitt ut. Det var bare en hovedvei med slitne bygninger på hver side, men når vi kom frem til selve sentrum må jeg si jeg ble overrasket. Høye flotte bygg foran en enda flottere strand folk kan spasere etter. Byen har 130.439 innbyggere i følge Wikipedia. En god del flere enn jeg trodde.

Vi startet dagen med å spasere litt i en flott park som lå like foran hovedveien. Parkens navn var Praça Menino João Hélio. Vi var der veldig tidlig så det var ingenting oppe inne i selve parken. Alle bodene hvor man kunne kjøpe mat og drikke var stengt, men vi dro heller ikke til parken for å spise. Vi dro dit for å ta noen bilder, slappe av litt og bare gå rundt å titte. Dette stedet imponerte ihvertfall meg. Kona har jobbet i denne parken så jeg vet ikke om hun ble like imponert. Hvem liker å besøke sine gamle arbeidsplasser? Ikke jeg ihvertfall.

Inne i selve parken var det bygd flere flotte bygninger. Det var spesielt et bygg jeg la merke til, og det var et som lå på høyden av en bakketopp. Det gikk en trapp opp til stedet. Jeg gikk opp trappen for å få ta et utsiktbildet, men jeg kom ikke inn til selve bygget. Det var inngjerdet, noe som jeg synes var litt dumt. Det så litt slitt ut og kanskje det var under oppussing. Det ligger forresten flottere bilder av parken ute på nettet for de som vil se mer. Det er nok enda vakrere her på kvelden, men det var på morgenkvisten vi tok turen.

Hvis man reiser til Araruama så er det umulig og ikke få øye på stranden Praia do centro som ligger i sentrum, derav navnet. Hovedveien går like ved, men det er bygd opp fine gangfelt for folk som vil spasere ved siden av stranden. Man kan jo selvfølgelig også gå på selve stranden for folk som vil det, men som de fleste vet er det mer avslappende å gå på asfalt noe både min kone og jeg valgte å gjøre. Lagoa de Araruama er en lagune som stranden ligger inntil og den strekker seg helt til nabobyene Iguaba Grande, Sao pedro do aldeia og helt til Cabo Frio. Alle byene har jeg skrevet litt om tidligere. Jeg så forresten ingen som badet i vannet, noe jeg stusset litt over. Det var fryktelig varmt i været og det fristet litt med en forfriskende dukkert.

Vi stakk heller og tok oss en skikkelig middag. Jeg merket fort at maten var litt billigere i Araruama enn de typiske nabobyene som er fylt opp av turister på sommerhalvåret. Vi inntok et måltid på en bufferestaurant ved navn Sabor a Vista som lå i sentrum. Utrolig god mat og man betalte 52,90 per kg. I nabobyene må man ofte opp i 70real per kg.

Vi avsluttet dagen med å stikke en liten snartur til en annen park like ved spisestedet. Jeg vet ikke navnet på parken, men de hadde satt opp en stor snømann i vannet. En slags merkelig julepynt selv om jula forlengst er over. Det var forfriskende å gå rundt i den lille parken pga vannet som sprutet forfriskende rundt omkring. Et flott sted og avkjøle seg i varmen, og selv om jeg ikke vet navnet på parken skal jeg nok klare å finne den igjen nestegang jeg skal til denne strandbyen. Det er nok flere steder å utforske her. Det får vi gjøre ved en senere anledning. Byen er helt klart verdt å ta en tur innom.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: