Plukking av bær og et par appelsiner

Varmen har kommet for fullt i Buzios og man burde kanskje ha dratt til stranda for å ta en forfriskende dukkert. Vi valgte istedet å jobbe litt i hagen. For mange år siden plantet vi et lite tre som heter acerola. Acerola er en av de mange frukttypene som vokser her, og jeg må si dette treet virkelig har skutt til værs på veldig kort tid. Har allerede klipt grenene flere ganger. Jeg hadde ingen anelse hvor stor busken faktisk kom til å bli, jeg var ikke klar over hvor mye bær den kom til å gi fra seg heller. Jeg plantet den på et sted med ordentlig god matjord og det får jeg betalt for nå. Jeg liker ikke å spise de rå, som mange andre i Brasil gjør, men de blir en utrolig god juice hvis man blander de sammen med litt sukker.

Jeg har jo også et lite appelsintre i hagen og dette er første gang jeg har plukket et par modne appelsiner fra den. Dette treet ble plantet for 5-6 år siden, men har ikke gitt fra seg noen frukter før nå i det siste. Jeg hadde et til, men det andre treet døde. Jeg er egentlig ikke så stor fan av syrlige frukter uansett, men disse appelsinene var faktisk ganske gode. Dumt det bare kun var 2 stk som hang modne på treet. Jeg betalte ikke mer en 10real for dette treet så jeg burde kanskje stikke å kjøpe noen flere. Jeg har en stor hageplass som jeg må fylle opp med trær. De kaster skygge også så det blir litt kjøligere hvis man har mange noe man setter pris på når sola står på som verst. Hittil har det bare blitt med tanken.

Det ble noen kg med Acerola vi plukket på kort tid. Vi burde plukket disse bærene litt oftere. De fleste faller og råtner på bakken noe som er litt synd. Kona lagde utrolig god juice som hun fylte på glassflasker, oppbevarte en stund i kjøleskapet og serverte iskald i varmen. Flaskene ble fort drukket opp. Det ligger på godt over 30grader her nå, spesielt midt på dagen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: