Reise til Saquarema

Denne helga var helt fantastisk. Jeg og kona dro til en annen flott strandby ved navn Saquarema. Jeg har aldri vært her før, men kona mi har besøkt byen en gang tidligere for veldig lenge siden. Vi tok bilen fra byen vår og kona kjørte til denne flotte byen. Hvis noen andre vil reise til Saquarema er det enkelt å komme seg dit. Byen ligger bare 93km fra Rio de Janeiro og det går direktebusser til og fra hele tiden. På en så kort avstand koster det ikke all verden å bare ta en taxi fra flyplassen når flyet lander i Rio. Vi tok som nevnt bilen og jeg klarte faktisk å bli solbrent på armen fordi sola skinte på den gjennom bilvinduet som var oppe. Byen lå ikke så langt unna der vi bor og når vi skulle mot sentrum kom vi til en flott utsiktsplass med navn Mirante morro de Cruz. Der tok jeg også forsidebilde til denne artikkelen. Det var flotte sitteplasser i høyden der og man kunne enkelt kjøpe seg noe å drikke. Det var fryktelig varmt når vi var der så det gikk med mye vann. Etter en stund dro vi til Praia de Itaúna, en imponerende vakker strand. Sandkornene var så hvite at jeg ble blendet av å se på dem. Husk å ta med solbriller om dere tar turen dit.

Sanden var nesten like hvit som den første snøen som faller i Norge. Imotsetning til den snøen så var disse sandkornene glovarme å gå på. Jeg brant meg på beina og brukte ikke lang tid før jeg hoppet ut i det friske blå vannet. Jeg måtte også avkjøle den solbrente armen min. Stranden var som nevnt enorm og vi gikk til den ene enden hvor det var et stort slott, som viste seg å være ei vakker kirke. Det var vann i mellom så vi fikk ikke besøkt den, men et fint bilde ble det.

Vi kom også i en lett prat med en amerikaner på stranden. Det er nok mye turister i denne byen, selv under korona.

Jeg vet også at det har bosatt seg noen nordmenn her, men jeg så ingen av de den stunden jeg var i byen. Skal kanskje mye til å treffe på de også i en by som har 89 170 innbyggere i følge Wikipedia. Jeg trodde faktisk byen hadde et høyere folketall når vi trasket rundt i den. Jeg synes byen virket ganske stor, men det er ofte et førsteinntrykk jeg får når jeg besøker byer. Kanskje fordi jeg har vokset opp på landsbygda i Norge. Det lå selvfølgelig mange spisesteder etter stranden også og vi kjøpte en Açaí hver av oss. Den kostet halve prisen som den gjør der vi bor til stor overraskelse til kona. Kanskje denne byen er ganske billig? Jeg har ikke vært her nok til å bedømme det. Etter Açaíen i varmen dro vi videre til sentrum.

For å komme til sentrum måtte vi krysse ei vakker hvit bru som jeg også tok et bilde av. Brua heter Ponte de Saquarema og den har også et eget gangfelt så man kan krysse den til fots eller sykkel om du vil.

Når vi var fremme i sentrum dukket plutselig den flotte kirka ved navn Igreja Nossa Senhora de Nazareth opp foran oss, som jeg hadde tatt bilde av på stranden litt tidligere. Den var faktisk enda vakrere å se på fra forsiden og det var også strender ved begge sider av den. Jeg vet ikke navnet på begge, men den ene het ihvertfall Prainha.

Prainha-ei lita sjarmerende strand ved siden av kirken.

Jeg angrer litt at jeg ikke gikk opp trappen og tok turen innom denne kirken, men tiden fløy av gårde og det begynte å bli litt sent. Jeg stikker innom neste gang jeg besøker byen ble jeg enig med meg selv om. Turistbyen er også kjent som «The National Capital of Surfing. Bølgene på strendene er bland de beste i landet.


Reklame

En tanke om “Reise til Saquarema

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: