En annerledes nyttårsfeiring!

Da er nyttårsdagen over og det ble en litt annerledes feiring enn de gangene jeg har feiret nyttår i Brasil tidligere. Det er alltid varmt her på denne tiden og på nyttårsdagen har vi som regel vært på stranden for å ta noen kalde øl. Vi har lett for å gjøre det andre dager også, men nyttårsdagen er som regel forbeholdt til nettopp drikking og fyrverkeri. Jeg tror nok de andre i nabolaget og fleste andre brasilianere feiret på denne måten i år også, men jeg valgte å bruke dagen min på helt andre ting. Jeg merket jeg gruet meg litt til rakettene skulle fyres opp og som jeg tenkte ble det et rabalder uten like. Jeg fikk i oppgave og ta vare på en liten hundevalp, en labrador som kun er noen måneder gammel. Dyr liker jo som oftest ikke høye lyder og denne valpen var intet unntak. Lite jeg egentlig fikk gjort med det. Den lå for det meste under senga og pep, mens jeg prøvde å få den til å slappe av med en behagelig tone og god mat. Bortkastet tid, uansett hva jeg gjorde var hunden like livredd og heldigvis varte ikke oppskytingen av fyrverkeriet så altfor lenge. Kan hende jeg virker som en sur gammel gubbe nå, noe som selvfølgelig ikke er meningen. Jeg liker fyrverkeri jeg også, men jeg har aldri tenkt så mye på hvor redd dyrene faktisk kan bli.

Disse fuglene klarte seg bedre. Jeg satte de inn når det ble mørkt. De har vært hos meg en stund, men de er heller ikke mine. Jeg har vært midlertidlig barnevakt for mye rart i det siste, men jeg synes dyr er flotte uansett selv om jeg syntes synd på hunden pga fyrverkeri og smeller. Kona var hos sin enorme familie i nabobyen Iguaba Grande, men jeg valgte å holde meg hjemme. Litt pga Korona og litt pga alkoholinntaket mange av de er kjente for å hive innpå. Det fristet hverken med øl eller cachaca så jeg holdt meg hjemme i ro. En hvit nyttårsfeiring har aldri skadet noen og det var litt behagelig og ha huset for meg selv. Jeg var jo heller ikke helt alene. Det er hyggelig selskap i dyr. Nyttårsmåltiden jeg lagde meg var forsåvidt en sorgens kapittel.

Jeg vet ikke helt hva folk bruker å spise på nyttårsaften, men de spiste helt sikkert bedre enn meg. Jeg kjøpte meg kyllinglever for 3real per kilo og slang det oppi ei gryte. Jeg blandet disse ekle kjøttvarene med hvitløk og løk og hadde til slutt oppi gresskarbiter. Gresskar er vel den beste grønnsaken jeg vet om, men ikke sammen med dette kjøttet. Heldigvis hjalp hunden meg med mesteparten av gresskarstuingen når den hadde kokt ferdig. Hunder spiser det meste, forsåvidt jeg også. Denne maten ble forøvrig litt for kvalmende og uspiselig for til og med for et matvrak som meg.

Får håpe alle der ute ikke har alt for mye fyllenerver og tømmermenn idag så får vi satse på en nyttårsfeiring neste år uten Korona.

Det glemte jeg nesten : Godt nytt år eller feliz ano novo som det pent heter på portugisisk.

Reklame

2 kommentarer om “En annerledes nyttårsfeiring!

  1. God nytt år !Er fast leser av dine innlegg ! Selv ble det også ganske stille feiring på grunn av korona og savnede etter jordras i Gjerdrum. Selv kjenner jeg ingen i fra Gjerdrum .På dette tidspunkt er det fortsatt 10 savnede hvor minst to av disse er yngre mødre med barn . Det ene barnet er 13 år ( tror jeg). Håper neste nyttår blir feiret i Brasil .

    Likt av 1 person

  2. Hyggelig med faste lesere. Jeg kjenner ingen fra Gjerdrum selv, men har selvfølgelig fått med meg det som har skjedd i nyhetene. En stygg ulykke og vi får håpe de finner igjen de savnede. Jeg synes det ble en trist start på det nye året.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: