Rensing av frukt og rydding av edderkopper

Vi er jo i en pandemi og julefeiringen ble litt annerledes. Vi hadde noen familiemedlemmer på besøk på julekvelden, noe som var hyggelig. men det er litt godt at julekvelden er over. Høytider synes jeg er litt stressende. Romjulen derimot synes jeg er hyggelig og jeg har brukt litt tid i hagen. Hagearbeidet sto hovedsakelig i å fjerne en haug av edderkopper og edderkoppnett. De bygger kontinuerlig under et tak jeg har planer om å bygge ei fremtidig grillhytte. Skal jeg ha disse krabatene hengende over hode blir det nok lite grilling der. De spinner disse edderkoppnettene sine overalt og dekker snart hele undertaket. Store er de også, og de skal visst være giftige i tillegg. Man trengte visstnok ikke å reise på sykehuset ifølge noen brasilianere, hvis uhellet var ute og man ble bitt. Det gjør oftest bare litt vondt i starten. Fint tenkte jeg, uten at det gjorde meg så mye roligere. Jeg fjernet de med en lang kost så jeg slapp å ta de på nært hold. Jeg merket at jeg fikk frysninger nedover ryggen. Hvis man har edderkoppfobi er nok ikke dette et sted man bør oppholde seg på.

Jeg har også vært og hentet meg flere Jaca frukt. Denne gangen kjørte jeg bilen helt inntil trærne og plukket med meg en hel haug. Jeg skrev en artikkel om frukten for en stund tilbake. Dere kan lese mer om den her : https://brasilbloggen.com/2020/12/21/den-brasilianske-landsbygda/

Jeg ga bort noen, og mange tok jeg selv. Det var en del jobb å rense de. Man ble skikkelig seig på hendene, og jeg burde nok kanskje brukt noen plastikkhansker. Når den var ferdig renset endte den tilslutt i kjøleskapet hvor de holder seg lenge. Frukten er utrolig søt og utrolig mettende.

Jeg har sikkert mat i ukesvis hvis jeg velger og kun spise denne frukten, selv om det selvfølgelig blir litt ensformig i lengden. All skallet og diverse rester endte rett i kompostdunken jeg har ute på verandaen. Jeg sorterer alt av matavfall og komposterer den i en dunk jeg har stående på verandaen. Når den blir til ordentlig matjord går den rett i hagen. Det kan komme litt lukt og fluer så det er viktig og strø over med nok jord for å slippe unna sånne problemer. Heldigvis blir det til jord forferdelig fort i denne intense varmen og jeg gleder meg til neste gang jeg kan strø min egen hjemmelaget matjord rundt omkring i hagen. Det får jeg eventuelt skrive en artikkel om senere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: