Den stressende julegavehandlingen.

Da er julen her og selv om det hverken er snø eller minusgrader i Brasil så feirer de jul her også. Jeg og kona dro atter engang til nabobyen Cabo Frio for å handle de siste julegavene, noe jeg synes er forferdelig pyton. Jeg regner med de fleste mannfolka føler det sånn? Vi stakk først på ei strand like utenfor shoppingsenteret park lagos cabo frio for å hente krefter til julehandlingen. Jeg har kun sett stranden på avstand, men jeg har aldri gått på den. Den opplevelsen hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle få oppleve denne dagen.

Det var en del folk der som både solte seg og badet. Var en person som gikk rundt i lagunen med et nett også. Jeg tipper han drev og fisket reker, noe jeg selv var med på for en stund siden. Vannet er kjent for å være forurenset så jeg synes det er rart at de bader der. Kanskje de menneskene som var uti vannet ikke var klar over det. Jeg holdt meg ihvertfall på land og nektet å hoppe uti. Det samme gjorde kona.

Det var en del søppel rundt omkring også. Brasilianere er ikke så kjent for å plukke opp etter seg. Noen ganger er det gatehunder som er synderen også når de drar søppelkasser utover for å lete etter mat. Stygt å se på er det uansett hvem som har skylden. Vi ble ikke så lenge før vi stakk til shoppingsenteret for å handle. Jeg ble litt overrasket når jeg kom inn på senteret. Jeg må si de virkelig kan pynte til jul her. Det er nok av juletrær og julelys overalt. Det beste med å gå rundt inne på senteret er jo at de har aircondition. Kaldt og svalt selv om det er over 30varmegrader ute.

Det var ikke så veldig mye traffikk selv om det er jul. Det virker som koronaen har lagt en demper på julehandlingen. De hadde stengt kinoen også pga pandemien. Jeg hadde virkelig lyst til å se en god film. Det får bli senere, og jeg har både Netlix og nok Tv kanaler hjemme. Alle menneskene holdt avstand og brukte masker. De målte også temperaturen på alle menneskene før vi ble sluppet inn. Sånn har det blitt overalt i Brasil. Julehandlingen gikk ganske fort. Lite køer og det var ikke mer en 3-4 pakker vi skulle ha. Resten har vi allerede ordnet. Etter julestria dro vi ut av senteret for å ta en matbit. Stakk på et sted hvor jeg og kona kjøpte hver vår burger til 11real. Spesial tilbud sto det. Stedet het Burguer Express og det var ikke lange spaserturen dit. Et lite enkelt sted og vi var de eneste gjestene. Vi satte oss ute i den gode varmen. Sola hadde gått ned og det blåste akkurat passe svalt. Skikkelig behaglig temperatur der vi begge satt i kortbukse og t- skjorte. Jeg skal ikke påstå at burgeren vi fikk var av det store slaget. Den var ikke helt sånn som den fremsto på bildet. Maten ser ofte best ut før du får den. Jeg følte meg litt som Michael Douglas i Fallin Down, i scenen «The Customer is always right». Maten derimot smakte godt, selv om det ikke var nok til å mette en person.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: